SAJL

Otteluennakko

Crocodiles - Trojans 27.05.2006

Tuttu Trojans jälleen vastassa

Crocodiles aloittaa Vaahtera-liigakautensa neljännen kerran 1. kierroksella turkulaista Trojansia vastaan. Tosin viime kaudella kauden ensimmäisessä liigaottelussa pelattiin Wolverinesin kanssa Areenassa varaslähdöllä, mutta virallinen ensimmäisen kierroksen matsi oli Trojansia vastaan Areenassa ja siitä irtosi 48-0 –voitto. Yhteensä Crocodiles ja Trojans kohtasivat viime kaudella kolme kertaa ja kaikki kirjattiin vesipetojen nimiin, sillä Turun Yläkentällä voittonumerot olivat 28-6 ja SM-semifinaalissa Jouppilanvuorella Trojans sai kyytiä 52-12.

Viime kaudella Trojansia valmentanut Tomi Haula on korvattu Kim Grönlundilla, joten uusia kuvioita lienee luvassa. Trojansin Pohjois-Amerikan avut tulevat tällä kaudella Kanadasta. Pelinrakentajana tulee toimimaan Chuck Guedo ja laitahyökkääjänä Dan Mott. Trojans on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalais-joukkueista. Yhden mestaruuden lisäksi palkintokaappiin on saatu hankittua yhdeksän hopeaa ja neljä pronssia, eli yhteensä peräti 14 SM-mitalia. Ainoan mestaruutensa Trojans voitti 2003, jolloin Roosters kaatui finaalissa 21-16. Viime kaudella Trojans pelasi Roostersia vastaan pronssiottelussa häviten sen 30-13.

Kuten monet tietävät, Crocodiles on jo kautensa avannut. Ensin tehtiin reissu Moskovaan. Sieltä irtosi melko helppo voitto hyvällä pelillä, kun paikallinen Patriots kaatui 38 – 14. Sen sijaan Stockholm Mean Machine pisti lunta tupaan ja lopetti Euroopan matkailun 15-12 –voitollaan Jouppiskan Atria Areenalla.

Ottelussa vastakkain nähdään veljespari. Trojansin väreissä pelaa nimittäin Crocodiles tukimies Efe Evwarayen vanhempi velipoika Ari. Veljessarjan kolmas vesa pelaa jatkossa NFL:ssa Carolinan väreissä. Seppo pelasi neljä viimeistä kautta Nebraskan yliopiston väreissä. Melkoinen jenkkifutisperhe siis!

Viime kaudella Seinäjoella pelannut Mikko Virolainen on mukana Trojansin valmennusryhmässä. Myös Crocodilesissa mestaruutta juhlinut Sami Sillgren nähdään myös Trojansin puolustuksen linjassa. Crocodilesissa puolestaan pelaa aiemmin Trojansia edustanut Lauri Mattson. Myös Miikka Riionheimo ja Jukka Satola on pelannut aiemmin Trojansissa.

Edellinen keskinäinen kohtaaminen oli viime kauden semifinaali ottelu täällä Jouppiskalla. Siinä Crocodiles röpytti Trojansia oikein isän kädestä takoen taululle lukemat 52-12. Teemu Löllö juoksi 100 jaardia ja teki yhden TD:n. Marko Rissasen saldo oli kaksi TD:a ja Teemu Ivalon 97 juoksujaardia ja yksi TD. Muut maalit kirjattiin Miikka Riionheimolle, John Perrigolle ja Tuomas Rosblomille. Tomi Natri potkaisi myös yhden kenttämaalin. Turkulaisten kaksi TD:a merkittiin ottelun lopulla Ilja Redinille ja Jamal Allenille.