SAJL

Otteluennakko

Butchers - Rajaritarit 27.05.2006

Butchers - Rajaritarit la 27.5. klo 16.00
Porvoo, Keskuskenttä

Porvoon Butchers ja Lappeenrannan Rajaritarit aloittavat kautensa viime kauden tapaan keskinäisellä ottelulla, tällä kertaa kotijoukkueena on Butchers, viime kaudella vastaava ottelu pelattiin Lappeenrannassa ja silloin Porvoo oli vahvempi numeroin 0-34 (0-20). Rajaritareiden vaikea kausi tuotti lopulta 7. sijan, 2 voittoa ja 8 tappiota. Butchers vei lopulta mestaruuden päinvastaisella 8 voittoa ja 2 tappiota sarjallaan.

Ennakkoasetelma voi monen mielestä olla selvääkin selvempi aiempien otteluiden ja viime kauden menestyksen perusteella. Tosiasia on kuitenkin se että nyt aloitetaan kokonaan uusi kausi ja yhdelläkään joukkueella ei ole sarjataulukossa yhtään pistettä - ei edes viime kauden mestarilla. Butchersin asema on siinä mielessä hyvä että kaikki ennakkosuosikin paineet on etukäteen siirretty muille joukkueille, ja se sopii Porvoolaisille paremmin kuin hyvin, mestarin päänahka lienee kuitenkin haluttua tavaraa, ja kaikki vastustajat sen haluavat saada.

Kotijoukkueen hyökkäys on säästynyt suuremmilta muutoksilta ja onkin paperilla samassa iskussa kuin viime kaudella. Orkesteria johtaa Petrus Penkki, keskushyökkääjänä tuttu Kanadalaisvahvistus Nathan Connor sekä sairastuvalta palannut maajoukkuepelaaja Markus Haverinen, Porvoon tuttu laitahyökkääjäkalusto Piminäinen, Kurvinen, Lahti vahvistettuna Roostersista siirtyneellä Ville Palikaisella, voidaan Porvoon hyökkäykseltä odottaa perustellusti pisteitä heti alusta lähtien. Se että Connor pelaa toista vuottaan tutussa joukkueessa edesauttaa varmasti sitä että Lappeenrantalaisilla on riittävästi haastetta viime kauden parhaan ulkomaalaispelaajan ja Liigan pistepörssin kärkinimen Connorin pysäyttämisessä heti ensimmäisestä downista alkaen.

Porvoon puolustus on kokenut suuremman muutoksen viime kauteen verrattuna ja ennakkoon sen toimivuus uuden valmennuksen johdolla onkin ratkaisevin asia siinä miten ottelussa käy. Butchersissa ei ole kuitenkaan ollut tapana kumarrella, ja muiden puheet puolustuksen heikkenemisestä eivät Porvoolaisia häiritse, omaan porukkaan uskotaan kuin vuoreen ja kovaa tullaan Rajaritareiden hyökkäystä pysäyttämään jokaisella yrityksellä. Butchersin puolustuksen valmentaja Harri Kettunen on LAJK:n eli nykyisen Rajaritareiden vanha pelaaja / valmentaja, joten pientä jännitettä on silläkin osa-alueella. Butchersin puolustuksen takakentälle saatiin viime metreillä ennen kauden alkua hankittua kovaa iskevä ja nopea Jenkki Leroy Hood, jolta odotetaan kauden mittaan paljon. Hood saapuu Suomeen otteluviikolla ja tulee varmasti parantamaan otteitaan kauden mittaan.

Rajaritarit aloittaa nyt kolmannen kautensa liigassa, ja onkin tietojen mukaan vahvistanut sekä organisaatiotaan että pelaajarinkiään huomattavan paljon. Hiukan penkin alle mennyt viime kausi tuskin Etelä-Karjalan poikia painaa, vaan Porvooseen matkustaa joukkue joka todella haluaa aloittaa kautensa voittamalla hallitsevan mestarin. Rajaritareiden valmennukseen on tullut uutta verta ja hyökkäystä koordinoi tällä kaudella Sakari Pusenius Juha Myllyksen keskittyessä puolustukseen. Joukkue on saanut uusia pelaajia ainakin Imatralta, Kouvolasta ja Jyväskylästä, ja siten aiemmin kapea pelaajamateriaali onkin laajentunut huomattavasti. Rajaritareiden jenkit ovat pelinrakentaja Thomas Kudyba Illinois Wesleyanin III-Divisioonan koulusta ja LB David Stickler josta ei joukkueen nettisivuilla ollut tarkempaa tietoa. Stickler paikannee kuitenkin Roostersiin siirtyneen maajoukkuetukimies Kalle Da Silvan jättämän aukon. Lappeenrannan Jenkkipelinrakentaja on huhujen mukaan erittäin hyvä ja monipuolinen pelaaja, ja kun mukaan luetaan NFLe -leireillä käynyt TE Markku Luoto sekä luotettava keskushyökkääjäkalusto sekä perinteisesti kovaa ja asenteella iskevä puolustus - Porvoon keskuskentällä on odotettavissa mielenkiintoinen jefuiltapäivä kauden avauksessa.


Kuumat pelaajat:

Butchers

37 Padatsu Tommi
32 Connor Nathan
2 Hood Leroy
28 Haverinen Markus

Rajaritarit

17 Kudyba Thomas
30 Stickler David
86 Luoto Markku


Aiemmat kohtaamiset:

2004
Rajaritarit - Butchers 16-26 (10-8)
Butchers - Rajaritarit 19-8 (13-8)

2005
Rajaritarit - Butchers 0-34 (0-20)
Butchers - Rajaritarit 58-0 (37-0)


BUTCHERS:

POISSA
DL Hamdi Seghaier


RAJARITARIT:

POISSA
RB Jari Kumpulainen
RB Akumatti Leskinen
RB Mika Oksman
WR Juha metsämuuronen

EPÄVARMAT
WR/TE Markku Luoto
DL Martti Välimaa FIN