SAJL

Otteluennakko

Rajaritarit - Sea City Storm 04.06.2006

Etelä-Karjalan Rajaritarit pelaa sunnuntaina 4.6. vaahteraliigakauden ensimmäisen kotiottelunsa kun sen vieraaksi saapuu Sea City Storm Raumalta. Kello 15:00 alkava ottelu pelataan totutusta poiketen Imatralla Karhumäen kentällä, koska Rajaritareiden vakionäyttämö Kimpisen kenttä Lappeenrannassa on remontissa.

Viime viikonloppuna Porvoon Butchersille tappion kärsinyt Rajaritarit lähtee otteluun sikäli hyvistä asemista, että koitos on raumalaisille vasta kauden ensimmäinen kun taas Rajaritarit on päässyt täysivauhtista peliä jo kokeilemaan. Ottelun voittaminen on molemmille joukkueille ensiarvoisen tärkeää sillä eri suunnilla ennakkoveikkailuissa kauden alla juuri tätä kaksikkoa veikkailtiin liigan peränpitäjiksi ja siten toistensa pahimmiksi kilpailijoiksi. Molemmilla joukkueilla toki tavoitteet ovat ennakkoarvioiden keskiarvoa korkeammalla.

Rajaritareiden päävalmenta Juha Myllyksen mukaan mieliala joukkueessa on varautuneen luottavainen. "Vähän tietysti tunnelmat ovat hermostuneet kun kauden avaus ei ollut likimainkaan sitä mitä odotettiin." Myllys odottaa sunnuntailta kuitenkin paljon parempaa suoritusta sekä joukkueelta että valmennusportaalta. "Itsestään hyvä tulos ei kuitenkaan tule vaan asenteen ja suoritustason on parannuttava ja jokainen saa ottaa itseään niskasta kiinni," hän sanoo.

Rajaritarileirissä mieliä edelleen jäytää pelintakentaja Thomas Kudyban loukkantuminen, jossa butchers-pelaaja toimi erittäin suurena myötävaikuttajana, varsinkin kun Vaahteraliigan kurinpitovaliokunta ei ole tapahtuneeseen puuttunut. Porvoossa loukkaantumisestaan huolimatta Rajaritareiden parhaana pelaajana palkitun Kudyban pelikyky sunnutaina on edelleen kysymysmerkki ja asia selvinnee vasta pelipäivänä.

Rajaritarileiristä epävarmoja ovat myös tukimies Simo Mehto ja puolustuksen linjamies Martti Välimaa. Varmasti poissa ovat laitahyökkääjä Kimmo Lemola sekä koko kauden sivussa olevat keskushyökkääjät Jari Kumpulainen ja Mika Oksman sekä laitahyökkääjä Juha Metsämuuronen. Sea City Stormin ainut kokoonpanosta poissa oleva pelaaja on puolustuksen takakentällä pelaava Atte Nurmi.

Sea City Stormin kokoonpano on yhdistelmä nuorta potentiaalia ja kokeineita kehäkettuja. Joukkueen menestys riippunee paljolti kanadalaisen pelinrakentaja Darin DeBoerin ja yhdysvaltalaisen tukimies Derek Turbinin otteista. Viime kaudella Vaahteraliigassa debytoinut Sea City Storm saalisti Rajaritareiden tavoin kymmenessä ottelussa kaksi voittoa ja kahdeksan tappiota, mutta onnistui voittamaa Raumalla joukkueiden keskinäisen kohtaamisen numeroin 44-28.


Kuumat pelaajat:

Rajaritarit: 17 QB Thomas Kudyba, 30 LB David Stickler, 86 WR/TE Markku Luoto
Sea City Storm: 5 QB Darin DeBoer, 88 LB Derek Turbin

Epävarmat:

Rajaritarit: LB Simo Mehto, DL Martti Välimaa

Poissa:

Rajaritarit: RB Jari Kumpulainen, RB Mika Oksman, WR Juha Metsämuuronen
Sea City Storm: DB Atte Nurmi