SAJL

Otteluennakko

Trojans - Butchers 03.06.2006

Trojans haastaa hallitsevan mestarin


Trojansin otteluohjelma ei ole niitä kaikkein helpoimpia. Avauskierroksella vastassa oli viime vuoden hopeajoukkue ja tämän kauden ehkä suurin ennakkosuosikki Seinäjoki Crocodiles ja tulevana lauantaina Trojans saa vieraakseen hallitsevan Suomen mestarin Porvoon Butchersin.

Trojans ja Butchers ovat kohdanneet kaikkiaan 19 kertaa joista 13 on päättynyt turkulaisten voittoon. Viimeisen viiden ottelun saldo on Trojansille 4-1, mutta edellinen kohtaaminen päättyi suhteellisen rumin numeroin porvoolaisten voittoon 56-28.

Porvoon hyökkäys vastaan Turun puolustus

Butchers aloitti kautensa suurinumeroisella voitolla Etelä-Karjalan Rajaritareista, mutta Trojansinkin otteet Crocodilesia vastaan olivat lupauksia herättäviä. Etenkin turkulaisten puolustus esitti varsin valmista peliä, vaikka joukkueesta puuttuivat mm. Koiviston veljekset.

Porvoon pelinrakentaja Petrus Penkki näyttää jatkavan siitä, mihin viime kaudella jäi eli toimii huipputehokkaan hyökkäyskoneiston kokeneena kapellimestarina. Butchers eteni Rajaritareita vastaan Penkin heitoilla peräti 325 jaardia. Yksi tulevan ottelun ratkaisevista tekijöistä tuleekin olemaan se, pystyykö Trojansin puolustus luomaan riittävästi painetta Penkille ja saako takakenttä pidettyä Butchersin liukkaan laitahyökkääjäleegion poissa pallojen ulottuvilta.

Trojansille kaivattua apua hyökkäyslinjaan

Trojansin hyökkäyspeli kärsi viime ottelussa melkoisesti siitä, että hyökkäyksen linjasta puuttuivat kokeneet Jari Ojala ja Tomi Myyrä. Lauantaina hekin ovat ruodussa, joten oletettavasti kanadalainen pelinrakentaja Chuck Guedo saa nyt paremmin aikaa vapaiden laitahyökkääjien etsimiseen. Toinen kanadalaisvahvistus, laitahyökkääjä Dan Mott esitti muutaman todella näyttävän kiinnioton Crocodiles-pelissä, mutta Porvoota vastaan tarvitaan muidenkin laiturien onnistumista.

Turkulaisten juoksupeli ei pötkinyt Seinäjokea vastaan pitkälle ja hieman huonolta näyttää tilanne myös tulevaa ottelua silmällä pitäen, sillä keskushyökkääjä Teemu Paukkulan olkapää on vihoitellut ja hänen osallistumisensa peliin on epävarmaa. Tosin viime kaudella pelinrakentaja Chris Dapolito juoksi läpi Porvoon linjasta kuin Sokoksen ovista keräten kaikkiaan 80 jaardia omilla sooloillaan. Viime vuodesta poiketen turkulaisilla on nyt syvyyttä myös keskushyökkääjän tontilla eli Chuck Guedon ei välttämättä tarvitse yrittää paikata yksinään Paukkulaa.

Poissa
Trojans: -

Butchers: Sampsa Mahkonen, Ilkka Suhonen, Sebastian Lindell, Markus
Haverinen

Epävarmat
Trojans: Arttu Koivisto, Teemu Paukkula, Niklas Joki

Butchers: Marko Luoma, Sami Haukkamaa, Juha Lampinen