SAJL

Otteluennakko

Trojans - Roosters 01.07.2006

Otteluennakko: Trojans Roosters La 1.7. klo 16.00

Lauantain taisteluparit tulevat otteluun takanaan kummallakin voitto edellisessä pelissä Rajaritareista. Roosters voitti lappeenrantalaiset 21-19 ja Trojans 24-9. Sarjataulukossa joukkueet ovat tasapisteissä ja odotettavissa onkin äärimmäisen jännittävä kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

Roosters ja Trojans ovat nykyisen Vaahteraliigan vanhin taistelupari. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa vuodesta 1982 lähtien kaikkiaan 38 kertaa. Kymmenen kertaa voitto on mennyt turkulaisille, 26 kertaa punanutuille ja kahdesti pisteet on jaettu. Viimeiset viisi ottelua ovat helsinkiläisten eduksi 4-1.

Historiaan tuijottelemalla ei otteluja kuitenkaan ratkaista ja tällä kaudella sarja on tasaisempi kuin aikoihin. Kahden kärkijoukkueen takana vaanii neljä tasavahvaa ryhmää, eivätkä Crocodiles ja Butcherskaan ole täysin haavoittumattomia, sen osoitti viime kierroksella Wolverines rökittämällä Seinäjoen 27-20.

Trojansin kanadalaiskaksikko on kahdessa viimeisessä pelissä saanut pelinsä kulkemaan erinomaisesti ja Dan Mottin lisäksi myös muut laitahyökkääjät ovat nostaneet profiiliaan. Juoksuhyökkäyksessä turkulaisilla on marssittaa keskushyökkääjän tontille jopa kolme pätevää pallonkantajaa. Tämä on helpottanut Teemu Paukkulan urakkaa, jonka harteilla Trojansin eteneminen maan pinnalla on ollut vuosikausia. Hyökkäystilastoissa Trojans on Butchersin jälkeen heti toisena ja puolustuksen kokonaistilastoissa kolmantena, edellään vain Butchers ja Crocodiles.

Roosters sai viimein pelinrakentajan vakanssia täyttämään amerikkalaisen Donald Allenin, joka teki ensimmäisessä ottelussaan vakuuttavaa jälkeä, 31 heittoyritystä 21 onnistunutta heittoa ja niillä 237 jaardia sekä kaksi maalia. Vastaanottavassa päässä tilastojen kärjessä komeilevat tutut nimet Henri Myöhänen ja Tuomas Kivisaari. Juoksuhyökkäyksen kantavana voimana on kahdessa viime pelissä toiminut Mourad Daifi, joka on kerännyt 146 jaardia 32 kannolla. Sekä hyökkäyksen että puolustuksen kokonaistilastoissa Roosters on vasta kuudentena, mutta Roostersilla on takanaan vasta kolme ottelua ja tilastoja rasittaa Crocodilesille kärsitty rökäletappio. Kun muistetaan, että Roosters on ottanut pisteet kahdelta pahimmalta kilpailijaltaan, Wolverinesilta ja Rajaritareilta, on takuuvarmaa, että lauantaina Turun Urheilupuiston yläkentällä nähdään yksi kauden jännittävimmistä jenkkifutismatseista.

ROOSTERS
epävarmat:
Erik Forman - OL
Teemu Sinisalo - DL
Tuomas Manninen - OL
poissa:
Alex Rapp - RB

TROJANS
epävarmat:

poissa: