SAJL

Otteluennakko

Sea City Storm - Rajaritarit 05.08.2006

Sea City Storm - Rajaritarit lauantaina klo 17:00 Äijänsuo Stadionilla

Vaahteraliigan kymmenes kierros saattaa vastakkain Sea City Stormin ja Lappeenrannan Rajaritarit.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran toisella kierroksella, jolloin Rajaritarit voitti ottelun 50-0.

Viikko sitten SCS hävisi Porvoo Butchersille 6-55. Rajaritarit taasen saivat katkaistua viiden ottelun tappioputken voittamalla Trojansin 55-49.

SCS on edennyt koko kauden tappiosta tappioon. Viimeiset kaksi ottelua, suurinumeroisista tappioista huolimatta, ovat kuitenkin olleet käänne parempaan. SCS:n uudet amerikkalaisvahvistukset Kyle Mayhugh ja Tad Layman ovat tuoneet mukanaan uuden hengen joukkueeseen. Nuorella joukkueella on nyt parivaljakko johon luottaa. Parin ottelun jälkeen Mayhughin kantokeskiarvo on hieman alle viisi jaardia kun Laymanin vastaava on yli kuusi jaardia. SCS on peluuttanut jo kolmea pelinrakentajaa. Kanadanpoika Darin DeBoer on jo Itävallassa uudessa joukkueessaan ja viime ottelussa pelinrakentajana pelannut Juho Kaskisto saa antaa pelinrakentajan roolin nuorten EM-kisoista palaavalle Ville Veneelle. Nuorten EM-kisoissa myös pelanneen Sami Toivosen ottelut ovat tältä kaudelta SCS:n osalta ohi, Toivonen suuntaa pelipäivänä vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin. Puolustuksen tehokkain on kiistatta ollut Ilkka Koiranen 35.5 taklauksellaan.

Rajaritarit saa myös vahvistuksen puolustuksen puolelle, kun nuorten EM-kisojen tähdistöön valittu tukimies Anssi Nevalainen palaa ruotuun. Nevalaisella on Rajaritareista tilillään kolmanneksi eniten taklauksia David Sticklerin ollessa piikkipaikalla 40 taklauksellaan. Rajaritarien hyökkäys on tehnyt kolmessa viime ottelussaan 123 pistettä. Pelinrakentaja Thomas Kudyba on paha pidettävä vastustajan puolustukselle. Jos Kudyba ei löydä vapaata laitahyökkääjää ottaa hän mielellään jalat alleen. Tämän kyvyn avulla hän johtaakin Rajaritarien TD-pörssiä kuudella maalilla. Rajaritarit pitää yllä myös itäisten joukkueiden vahvaa juoksumainetta. Pallonkantovastuun etupäässä ovat kantaneet Akumatti Leskinen ja Timo Rantalainen.

Mielenkiintoisin tapaus tulevan lauantain ottelussa on SCS:n Tad Laymanin ja Rajaritarien David Sticklerin kohtaaminen. Yhdysvaltalaispelaajat ovat nimittäin käyneet koulunsa ja pelanneet samassa opinahjossa, Fort Lewis Collegessa. Edustaessaan Fort Lewis College Skyhawks-joukkuetta olivat he tämän lisäksi kämppäkavereita. Lauantain ottelussa nähdään mitä entiset joukkuetoverit ovat
keksineet toistensa päänmenoksi.

Ennakkosuosikista ei ainakaan ole epäselvyyttä kun vertaa Rajaritarien 207 tehtyä pistettä SCS:n 12 pisteeseen. Tosin Rajaritarien puolustuksessa on ollut viime otteluissa miltei yhtä avoimet ovet kuin SCS:n otteluissa, joten ainakin pistetaulun käyttäjällä tulee olemaan kiireinen ilta.

SCS

POISSA:

Sami Toivonen, Juho Huttunen, Markus Äijälä, Atte Nurmi, Andre Upshaw, Jani Pesonen,
Antti Väisänen, Tapio PärssinenEPÄVARMAT:

Tomi Vuorinen, Janne Huttunen, Jose Laukkanen, Jussi Tammi, Jere Hussa, Kalle
Björkroth, Joel Rantanen