SAJL

Otteluennakko

Trojans - Butchers 04.06.2007

Turku Trojans – Porvoon Butchers otteluennakko

Vaahteraliiga käynnistyy Trojansin osalta maanantaina 4.6. kotiottelulla, kun vastaan asettuu kautensa jo toukokuun alussa aloittanut hallitseva Suomen mestari Porvoon Butchers. Porvoolla on takanaan kaksi EFL-ottelua sekä Vaahteraliigapelit Helsinki Wolverinesia ja Lappeenrannan Rajaritareita vastaan. Molemmista porvoolaisilla on taskussaan täydet pisteet.

Porvoon kahteen mestaruuteen johdattanut pelinrakentaja Petrus Penkki ilmoitti viime kauden jälkeen iskevänsä hartiasuojat naulaan, mutta tekikin enemmän tai vähemmän yllättävän paluun Helsinki Roostersiin, jossa hän on kerännyt suurimmat meriittinsä. Porvoo on paikannut pelinrakentajan tontin amerikkalaisella Justin McKenziellä. Varreltaan lyhyt McKenzie korvaa nopeudellaan sen, minkä pituudessa häviää ja kädessäkin tuntuu riittävän ruutia. Butcher menetti koko joukon pelaajia helsinkiläisseuroihin, mutta kevään ottelut ovat osoittaneet, että porvoolaiset pystyvät puolustamaan mestaruuttaan.

Trojansin nimi ei ole vilahdellut ennakkosuosikkien listoissa, eikä turkulaisia juuri mitalisijoille olla povattu. Trojansin amerikkalaisvahvistukset ovat kuitenkin vuodesta toiseen olleet sarjan kovimpia ja ennakkotiedot kertovat, että näin olisi tälläkin kaudella. Marylandin yliopistoon varattu Ryan Mitchillä on isokokoinen ja vahvakätinen pelinrakentaja, Johnell Wyatte taas kokenut laitahyökkääjä. Harjoituksissa kaverit ovat löytäneet hyvin toisensa, mutta tosipaikka tulee maanantaina, jolloin nähdään miten yhteys löytyy Suomen mestarien häiritessä.

Trojansin ongelmat viime kaudella olivat puolustuksessa. Tälle kaudelle etenkin takakenttää on vahvistettu ja linjakin on viimevuotista kookkaampi. Riittääkö se Butchersia vastaan selviää maanantaina Urheilupuiston yläkentällä kello 18.30 alkaen.