SAJL

Otteluennakko

Wolverines - Rajaritarit 03.06.2006

Wolverines-Rajaritarit 3.6.2007

Vaahteraliiga pyörähtää todenteolla käyntiin tulevana viikonloppuna, kun liigassa pelataan ensimmäinen täysi kierros. Helsingissä kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka ovat jo oman kautensa avanneet, molemmat tosin hieman mollivoittoisesti. Wolverines hävisi toukokuun alussa ensimmäisen Vaahteraliigapelinsä hallitsevalle mestarille Porvoon Butchersille, eikä EFL-kiertuekaan tuottanut liiemmälti lohtua, kun kahdesta pelatusta ottelusta saldoksi jäi kaksi tappiota. Etelä-Karjalan Rajaritarit puolestaan joutuivat Ahmojen tapaan taipumaan Butchersille omassa liiga-avauksessaan.

Molemmissa joukkueissa pelinrakentajan paikalle on hankittu apua ulkomailta. Rajaritareiden peliä johtaa USA:lainen Rick Webster ja Wolverinesissa QB:n virkaa hoitaa Puolan passilla pelaava Kanadalainen Bart Zemanek. Molemmat ovat ajoittain väläyttäneet taitojaan, mutta varsinaiset tulokset vielä puuttuvat. Rajaritareiden hyökkäys jäi Porvoota vastaan nollille ja Wolverinesin vastaava saldo kolmesta pelistä on yksi juosten ja yksi heittäen tehty TD. Viimekaudella kuitenkin joukkueet kohtasivat kahdesti ja näissä peleissä pisteitä mätettiin taululle yhteensä 145 kpl (voitot Wolverinesille 42-40 ja 35-28). Joten nyt jos koskaan on hyvä syy odottaa maalihanojen aukeamista.

Viimevuosina ehkä jopa ennennäkemättömän kuumana käyneet pelaajasiirtomarkkinat ovat jättäneet jälkensä myös Etelä-Karjalaan ja Helsinkiin ja sunnuntain ottelussa nähdäänkin tuttuja naamoja puolin ja toisin. Wolverinesia aiemmin edustaneet vikkelä keskushyökkääjä Sami Martikainen, Ahmoissa vuoden parhaana puolustuksen takakenttäpelaajanakin palkittu Otto Saarinen sekä ladon oven kokoinen linjamies Mika Lyyra ovat vaihtaneet täksi kaudeksi puna-mustaan paitaan. Puolestaan Roostersin kautta mutkan tehnyt ex-Rajaritari Kalle Da Silva hiipii vastustajan keskushyökkääjien painajaisuniin tällä kertaa Wolverinesin sotisovassa. Näitä ystävysten välisiä kohtaamisia ja vauhdikasta jenkkifutista on siis luvassa Velodromilla sunnuntaina klo 1500 alkaen.

Wolverines poissa
Sam Williams, DB
Risto Hakkarainen, WR
Timi Peltomäki, RB
Marko Puustinen, OL
Lasse Oivio, DL
Anatole Wiik, WRWolverines epävarma
Joni Nyholm, OL
Tero Kontiainen, LB
Vili Vuorinen, OL

Rajaritarit poissa
Iiro Luoto, TE


Rajaritarit epävarmat
Markku Luoto, TE
Riku Neuvonen, OL
Kimmo Lemola, WR