SAJL

Otteluennakko

Wolverines - Crocodiles 17.06.2007

Wolverines-Crocodiles 17.6.2007

Wolverines vastasi viime vuoden, ellei jopa viime vuosien, yllätyksestä Vaahteraliigassa voittamalla Seinäjoen Crocodilesin välierässä viime syyskuussa. Tulevana sunnuntaina joukkueet kohtaavat uudelleen ja revanssihenkeä riittää. Crocodiles haluaa varmasti kostaa viimesyksyisen lähes varmana pidetyn finaalipaikan menettämisen ja Wolverines puolestaan haluaa näyttää, että voitto ei ollut sattumaa.

Ottelussa nähdään myös uusia kasvoja puolin ja toisin. Wolverines esittelee kotiyleisölleen uuden vahvistuksensa Kanadassa pelinrakentaja Bart Zemanekin kanssa samassa yliopistossa pelanneen laitahyökkääjä Ricardo Hudsonin. Crocodilesin uusi pelinrakentaja Jason Shoulders puolestaan teki debyyttinsä jo Roostersia vastaan, ehtimättä kuitenkaan myöhäisen saapumisensa johdosta juurikaan harjoitella uuden joukkueensa kanssa ennen ottelua. Nyt kun kuvioita on ollut aikaa hioa viikko lisää, saadaan miehen pelitaidoista varmasti totuudenmukaisempi käsitys.

Joukkueiden alkukaudet ovat edenneet hieman eri tahtiin. Wolverines hävisi Vaahteraliigan avauskamppailunsa Porvoon Butchersille sekä molemmat Eurobowl-ottelunsa ehkä yllättävänkin suurinumeroisesti. Tämän jälkeen joukkue oli vielä tappiolla Etelä-Karjalan Rajaritareita vastaan, kunnes käänsi kelkkansa ja nousi selvään voittoon. Crocodiles puolestaan aloitti kautensa ottamalla suurinumeroisen voiton Rauman Sea City Strormista, mutta joutui toisella kierroksella taipumaan tiukassa kamppailussa kotonaan Helsinki Roostersille. Tilastoja katsomalla voitaisiin siis kotijoukkuetta pitää hienoisena suosikkina nousukuntonsa perusteella, mutta kun viime syksyn kalavelat yhdistetään pohjalaiseen luonteeseen tasoittuvat puntit huomattavasti. Varmaa siis on ainoastaan se, että Velodromilla on sunnuntaina luvassa kiven kova kamppailu sarjapisteistä.

Wolverines poissa:

DB Sam Williams
DL Matti Parkkonen
OL Sami Timonen

Wolverines epävarmat:

OL Vili Vuorinen
LB Tero Kontiainen