SAJL

Otteluennakko

Trojans - Wolverines 09.07.2007

Wolverines maanantaina Trojansin vieraaksi

Helsinki Wolverines saapuu maanantaina Turun Urheilupuiston yläkentälle varmasti todella nälkäisenä, sillä viime vuoden toinen loppuottelija on aloittanut kautensa nihkeänlaisesti. Takana on kolmesta ottelusta vain yksi voitto ja kirvelevät, niukkaakin niukemmat tappiot Butchersille ja Crocodilesille. Trojans aloitti kautensa ehkä jopa hieman yllätyksellisesti voitolla hallitsevasta mestarista, mutta seuranneesta kolmen vierasottelun kiertueesta oli kotiin tuomisina vain yksi voitto.

Wolverinesin edellisestä pelistä on jo kolme viikkoa ja silloin helsinkiläiset kärsivät 13-14 tappion Seinäjoki Crocodilesille. Huipputasainen ottelu ratkesi lopulta Crocodilesin erikoisjoukkueen blokattua Wolverinesin lisäpisteyrityksen.

Trojansin edellinen ottelu pelattiin viime lauantaina ja vastassa oli silloinkin Seinäjoki Crocodiles. Tasainen oli tämäkin kamppailu siihen asti, kunnes Trojans ampui itseään jalkaan kohtuuttoman monien henkilökohtaisten rangaistusten muodossa. Vahvaa juoksupeliä esittänyt Crocodiles onnistui ottelun viimeisellä neljänneksellä kirimään turkulaisten ohi kahden maalin turvin. Lopputulos oli Seinäjoella 21-7.

Tuleva kamppailu on tärkeä molemmille joukkueille, sillä vaikka sarja on tänä vuonna ollut ennätystasainen, kovin kauas pudotuspeliviivasta ei ole varaa jäädä. Trojansin tehokkain osa-alue on tänäkin vuonna ollut heittopeli osin myös siksi, että juoksupeli ei Teemu Paukkulan lopettamisen jälkeen ole vielä lähtenyt suoranaiseen kiitoon. Joukkueen kaikki kaikessa on ollut kuukauden pelaajaksikin valittu Johnell Wyatte, joka on häärinyt kentällä lähes jokaisella pelipaikalla.

Trojansin puolustus on pelannut erinomaisesti ja se on antanut turkulaisille joka ottelussa voiton mahdollisuudet. Pallo on sananmukaisesti nytkin hyökkäyksellä.

Wolverines on sekin kerännyt suurimman osan jaardeistaan heittopeleillä, kolmessa ottelussa juosten on taittunut vain 122 jaardia, joten ellei mitään yllättävää tapahdu, palloa laitetaan maanantaina ilmaan oikein urakalla. Wolverinesin heittopuolustus on ollut liigan kärkeä, joten Trojansin voi olla pakko pyrkiä välillä pysymään myös maan pinnalla.

Trojans:

Poissa: LB Janne Salonen, OL Kamran Osman, DL Sampsa Ilmonen, DL Pasi Virtanen

Epävarmat: DB Miikka Riionheimo, DL Sami Sillgren, WR Nicholas Madsen.