SAJL

Otteluennakko

Trojans - Roosters 28.07.2007

Otteluennakko: Turku Trojans - Helsinki Roosters
Lauantaina 28.7. 2007 klo 16.00 Turun Urheilupuiston yläkentällä.


Roosters toipilaan Trojansin vieraaksi

Kaksi viimeistä otteluaan voittanut ja sarjataulukossa toisena oleva Helsinki Roosters yrittää Vaahteraliigan piikkipaikalle loukkaantumisista kärsineen Turku Trojansin kustannuksella. Vaahteraliigan ja Euroopan historian vanhin taistelupari ottaa toisistaan mittaa nyt lauantaina jo 41. kerran. Helsinkiläiset ovat tilastoissa niskan päällä, sillä 28 kertaa on punanuttuinen joukkue poistunut kentältä voittajana. Kamppailu Turun Urheilupuiston yläkentällä alkaa kello 16.00.


Trojansin edellisestä pelistä on melkein kolme viikkoa ja silloin turkulaiset kärsivät nöyryyttävän 6-22 tappion toiselle helsinkiläisjoukkueelle, Wolverinesille. Ottelu oli murheellinen turkulaisittain myös sen vuoksi, että Trojansin kantava voima Johnell Wyatte loukkaantui heti ensimmäisessä pelitilanteessa ja on loppukauden pois kuvioista. Lisäksi pari muutakin pelaajaa joutui jättämään leikin kesken erilaisten vammojen vuoksi. Pitkä ottelutauko tuli turkulaisille kuin tilauksesta ja osa loukkaantuneista on sentään saatu kuntoutettua, mutta sairaslista on silti murheellisen pitkä.

Trojansin huilatessa on Roosters kerännyt pisteitä. Ensin kaatui Rauma Sea City Storm selvin numeroin 41-20 ja viime viikonloppuna Roostersin nousukunnosta kärsi Etelä-Karjalan Rajaritarit lukemin 31-10. Viidestä pelaamastaan ottelusta punakone on hävinnyt vain yhden – Butchersille, ja senkin vain yhdellä pisteellä. Petrus Penkin paluu Roostersin puikkoihin on herättänyt pari kautta uinuneen jätin taas liigan terävimpään kärkeen.

Lauantain ottelu on Trojansille elintärkeä, sillä eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on tällä hetkellä jo neljä pistettä. Suuremman välimatkan kurominen voi osoittautua ylivoimaiseksi tehtäväksi, joskin on todettava, että joukkueet ovat tällä kaudella pelanneet ristiin aikaisempia vuosia enemmän.

Roosters on ollut tasaisen vahva sekä juoksu- että heittopeleissä. Myös puolustuspeli on sujunut. Heittoja vastaan Roostersin puolustus on ollut toiseksi tehokkainta koko liigassa. Ainoa heikkous tilastojen valossa näyttäisi olevan juoksupuolustus, joten siihen saumaan olisi turkulaisten iskettävä. Trojansin juoksuhyökkäys ei kuitenkaan ole tehokkuudella loistanut, mutta nähtäväksi jää, onko valmennus löytänyt tauon aikana uusia lääkkeitä siihen ongelmaan. Trojansin perinteinen vahvuus on ollut heittopeli, mutta Johnell Wyatten puuttuminen kokoonpanosta näkyi radikaalisti jo Wolverines-ottelussa. Johnell Wyatten tilalle tulossa oleva Richard Johnson parantaisi Trojansin mahdollisuuksia merkittävästi, mutta ehtiikö mies jo Roosters-otteluun on iso kysymysmerkki.


Trojansin kokoonpanosta puuttuvat seuraavat pelaajat:

QB Joonas Andersson, DB Ville Järviö, WR Johnell Wyatte, TE Enes Becic, LB Janne Salonen, WR Janne Stenberg ja OL Eetu Siltari.

Roosters
Poissa:
#3 Janne Lehtinen - QB (nuorten Pm-kisat)
#22 Sebastian Lindell - RB (nuorten Pm-kisat)
#29 Julius Majander - WR (nuorten Pm-kisat)
#69 Samuel Orvomaa - OL
#64 Calle Backlund - DL (nuorten Pm-kisat)
#52 Lauri Vainio - DL (nuorten Pm-kisat)
#55 Juha Hakala - LB
#36 Max Ehlert - DB (nuorten Pm-kisat)
#39 Miikka Lievonen - DB (nuorten Pm-kisat)

Epävarmat:
#73 Tuomas Manninen - OL
#2 Petteri Salovalta -WR
#74 Mikael Hietanen - OL
#30 Mourad Daifi - RB