SAJL

Otteluennakko

Roosters - Rajaritarit 22.07.2007

Roosters - Rajaritarit su 22.7. klo 15.00

Kauden vahvasti aloittanut Roosters kohtaa Rajaritarit Lappeenrannasta. Rajaritareiden kausi ei ole alkanut suunnitellusti. Pelinrakentaja Websterin loukkaantuminen kauden ensimmäisessä ottelussa jätti luonnollisesti hyökkäykseen melkoisen aukon eikä Porvoosta korvaamaan tullut Justin McKenzie ei ole toistaiseksi kyennyt kääntämään hyökkäyksen kurssia.Roosters lähtee edelleen pelaamaan tavaramerkikseen muodostunutta tasapainoista hyökkäyspeliä. Keskushyökkääjä Nathan Connorin töppönen on viuhunut pitkin nurmen pintaa auhdikkaasti ja Crocodiles-ottelua ukuunottamatta miehen juoksukeskiarvo ei ole kertaakaan jäänyt alle seitsemän jaardin. Myös heittohyökkäys on tuottanut keskimäärin hyviä jaardeja, joskin aivan viimeisin terävyys on vielä antanut odottaa itseään. On siis odotettavissa, että Roosters-hyökkäys tulee etenemään merta lukuunottamatta maalla, merellä ja ilmassa. Puolustukselta odotetaan edelleen nöyrää peruspelaamista. Roostersin "taipuu muttei taitu" -puolustus on nuoresta keski-iästään huolimatta osoittanut olevansa tekijä, joka täytyy vakavasti ottaa huomioon. Se on päästänyt toistaiseksi 16,5 pistettä ottelussa.

Rajaritareiden hyökkäys on jonkin verran kysymysmerkki. Uuden pelinrakentajan metkuja päästiin seuraamaan jonkin aikaa Butchersin lihakirveen varressa, mutta vielä ei tiedetä, miten kyseinen herra taittaa Rajaritareiden peistä. Talenttia hyökkäyksestä kyllä löytyy, esimerkiksi hyökkäyslinja on Suomen oloihin melkoisen solidi kokonaisuus. Rajaritareiden puolustuskaan ei ole hassumpi. Ensimmäistä Wolverines-kohtaamista lukuunottamatta Rajaritareiden vastustajien hyökkäykset eivät ole varsinaisesti juhlineet Karjalan poikien kustannuksella. Lähinnä rosterissa paistaa pula puolustuksen linjamiehistä, joka voi vaikuttaa puolustuksen iskukykyyn, mikäli pelaajia joudutaan peluuttamaan kahteen suuntaan.

Sarjataulukkoa ei siis voi tiukkaan tuijottaa ennakoidessaan ottelun lopputulosta. Vaikka Rajaritareiden voittoa voitaisiinkin pitää hienoisena yllätyksenä, ei Roosters voi lähteä otteluun missään nimessä turvallisin mielin. Vuosikausiin tasaisimmassa Vaahteraliigassa jokaiseen otteluun on lähdettävä kiukkua puhkuen ja hammasta purren.

ROOSTERS

Poissa
#69 Samuel Orvomaa, OL
#20 Mikko Tikkanen, RB
#30 Mourad Daifi, DB
#25 Tero Virtanen, DB

Epävarmat
#2 Petteri Salovalta, WR
#53 Aleksi Astor, LB

RAJARITARIT

Poissa
#1 Anssi Nevalainen, LB
#3 Iiro Luoto, TE
#4 Rick Webster, QB
#9 Markku Luoto, TE
#13 Tuomas Rasilainen, DB
#15 Mikko Iso-Aho, DB
#22 Atte Penttinen, DB
#69 Riku Neuvonen, OL

Epävarmat
#33 Sami Martikainen, RB