SAJL

Otteluennakko

Butchers - Crocodiles 04.08.2007

Kahden viime vuoden ajan runkosarjassa loistavasti menestyneet joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella. Crocodiles on runkosarjan piikkipaikalla ja kotijoukkue Butchers viimeisellä välieräpaikalla neljäntenä. Tosin Butchers on vain kaksi pistettä Crocodilesin jäljessä. Vastaavasti Turku Trojans ja Helsinki Wolverines vaanivat vain kaksi pistettä porvoolaisten perässä. Lauantain kamppailussa siis riittää panosta välieräpaikasta ja jopa runkosarjan voitosta.

Crocodiles on viimeisen neljän pelin ajan kulkenut pelinrakentaja Jason Shouldersin johdolla voitosta voittoon. Juoksupelin vastuunkantajia ovat loukkaantuneen Stephane Gerlandin ohella myös puolustuksen puolella nähtävät Teemu Ivalo ja Adam Ross, joka on myös yksi Shouldersin tärkeimmistä heittokohteista. Laitahyökkääjistä huomion arvoisia ovat Tuomas Leinonen, Anthony Clarke, Dominic Oldney ja Jukka Satola, jonka pelaaminen lauantaina on kuitenkin epävarmaa. Butchers-puolustus on jalostanut otteitaan valmentaja Jan Vilkon opeilla jo kevään Eurobowl-peleistä asti ja nähtäväksi jääkin, miten muun muassa tukimies Sebastian Karbinin ja jenkkitakamies Josh Schleisnerin tähdittämä teurastajapuolustus tulee vastaamaan Crocodilesin heittämään haasteeseen.

Butchersin hyökkäys on saanut harjoitella rauhassa kuvioita uuden pelinrakentajansa Robert Johnsonin kanssa ja viitteitä yhteisen sävelen löytymisestä oli havaittavissa jo kaksi viikkoa sitten Raumalla, jossa Johnson heitti sarjajumbo Stormia vastaan viisi maalia. Tulevana lauantaina puolustus on kuitenkin huomattavasti kovempi, sillä Crocodiles on päästänyt pelaamassaan kuudessa ottelussa vain keskimäärin seitsemän pistettä per ottelu. Varsinkin seinäjokisten juoksupuolustus on ollut vahva. Butchersin maajoukkue keskushyökkääjä Markus Haverinen ja Butchersin hyökkäyksen linja saavat tehdä täyden päivätyön, jotta juoksu saadaan krokotiilipakkaan uppoamaan. Heittohyökkäyksessä Butchersilla löytyy leveyttä: laitahyökkääjäkvartetti Ville Kurvinen - Pekka Piminäinen - Ville Palikainen - Matti Lahti pitää varmasti Crocodilesin takakentän kiireisenä.


Crocodiles

Poissa:
Henri Kotanen
Esa Ikonen
Atte Kniivilä
Stephane Gerland
Shawn Grant
Mikko Rissanen
Lauri Mustonen
Juha Suvanto
Jani-Petteri Koivumäki
Ari Rahkonen
Lauri Happonen

Epävarmat:
Jaakko Rinta-Santti
Jukka Satola
Joni Mäkelä
Ilari Siren
Jukka Vuoriluoma
Miikka Rouvali
Petri Mäkelä
Juha Ristilä
Janne Karppinen
Jarmo Rintanen
Kimmo Koskela
Miika Kujala
Janne Rautiainen
Joni Vihanta
Joni Rantanen
Jouko Pakkala
Heikki Seikkula


Butchers

Poissa:
Pertti Lautala

Epävarmat:
Sampo Kitinprami
Santtu Äyräväinen
Hannes Hyttinen
Ari Evwaraye