SAJL

Otteluennakko

Roosters - Trojans 12.08.2007

Roosters – Trojans 12.8. klo 18.00

Kilpailu pudotuspelipaikoista tiivistyy. Viitteitä tulevasta saadaan Roostersin ja Trojansin kohdatessa. Roosters on tällä hetkellä pudotuspeliviivan alapuolella, mutta tasapisteissä viivan yläpuolella olevan Wolverinesin kanssa. Myös Trojans on Roostersin yläpuolella sarjataulukossa samoissa pisteissä. Joukkueiden loppukauden ohjelmat ovat identtiset: ottelut Jaguaareja ja Butchersia vastaan. Nyt jaossa olevat sarjapisteet ovat molemmille joukkueille elintärkeät.

Roostersin hyökkäys on kärsinyt viimeisissä otteluissa tehottomuudesta. Lähinnä tämä on tullut esille red zonella, josta hyökkäysmiehitys on kävellyt ulos luvattoman monta kertaa ilman pisteen pistettä. Oma vaikutuksensa on ollut ehdottomasti myös saaduilla rangaistuksilla. Kahdessa viimeisessä ottelussa Roostersille on satanut liinaa kuin taikurin hihasta, yhteensä 26 rangaistusta yli kahdensadan jaardin edestä. Wolverinesia vastaan hyökkäyksen suorittamista vaikeutti Nathan Connorin poissaolo. Miehen pelikunto on edelleen kysymysmerkki. Poissa on hyökkäyksen miehityksestä myös Henri Myöhänen. Edellisessä kohtaamisessa Roosters-hyökkäys eteni yhteensä 353 jaardia. Jos samaan päästään tällä kertaa, pitäisi sen kaiken järjen mukaan riittää voittoon. Puolustus on pelannut koko kauden varsin hyvin. Sitä vastaan ei ole Jaguaareja lukuun ottamatta tehty kahta touchdownia enempää. Puolustus on siis antanut joukkueelle kaikki mahdollisuudet voittoon ja sen kapteeni Kalle Karppinen komeileekin taklaustilaston kärjessä.

Trojans on hankkinut riveihinsä luokkaantuneen Johnell Wyatten tilalle uuden amerikkalaisvahvistuksen Malaki Lesan. Lesa loukkasi jalkansa jo heti Rauma-ottelun alussa, mutta vamma ei liene vakava. Rosterista löytyy myös Mika Sevón –niminen laitahyökkääjä. Viimeisissä otteluissaan Trojans on harrastanut heittopainotteista hyökkäystä. Tämä on tuttua jo aiemmilta vuosilta. Tuttua on myös se, että turkulainen pelinrakentaja juoksee itse. Juokseva pelinrakentaja ei yleensä ole puolustusten toivomuslistan kärkipäässä. Trojansin puolustus on päästänyt 18 pistettä ottelussa. Luku ei ole suuren suuri, mutta ei toisaalta myöskään pienen pieni. Olettamana on, että mikäli keskiarvoon päästään, jäävät sarjapisteet Helsinkiin. Tämän selvittämiseksi on kuitenkin ottelu pelattava.

Roostersin loppukauden suunnitelma on harvinaisen selvä: Kaikki jäljellä olevat ottelut on voitettava. Näihin luetaan myös Trojans-ottelu. Trojans ei kuitenkaan pisteitä kultatarjottimella Roostersilla ojenna. Velodromilla onkin odotettavissa äärimmäisen jännittävä ottelu viimeisistä pudotuspelipaikoista.

ROOSTERS
Poissa
#55 LB Juha Hakala
#80 WR Henri Myöhänen
#16 LB Jari Ruotsalainen

Epävarmat
#27 DB Mourad Daifi
#74 Mikael Hietanen
#32 Nathan Connor

TROJANS
Poissa
# 59 OL Tero Kinnunen
# 40 LB Janne Salonen
# 37 WR Johnell Wyatte
# 23 WR Antti Palmroos
# 88 WR/K/P Janne Stenberg
# xx DE Pasi Virtanen

Epävarmat
# 1 RB Martin Xavier André
# 20 WR Malaki Lesa
# 70 DL Sami Sillgren
# 62 DL Sampsa Ilmonen
# 90 Manos Papandreu