SAJL

Otteluennakko

Butchers - Trojans 18.08.2007

Porvoossa on lauantaina varmasti aistittavissa revanssin henkeä, kun Keskuskentällä kohtaavat sarjan kärjessä oleva kotijoukkue Butchers sekä sarjassa kuudentena oleva Turku Trojans. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Turussa kesäkuun alussa päättyi turkulaisten voitonjuhliin.

Molemmat joukkueet pelasivat edellisenä viikonloppuna tiukan ottelun. Butchers sinnitteli Jyväskylässä niukan voiton Jaguaareista. Trojans puolestaan hävisi hyvän taistelun jälkeen Roostersille. Tiukat ottelut vaativat veronsa: Butchersilta loukkaantuivat tärkeä laitahyökkääjä Pekka Piminäinen sekä kovapäinen takamies Josh Schleusner. Turkulaisilla puolestaan on ollut koko kauden huono tuuri loukkaantumisten suhteen. Sunnuntain Roosters-pelissä joukkueen tuoreen vahvistuksen Malaki Lesan kausi tuli päätökseen. Entuudestaan joukkueen vahvuudesta ovat pudonneet mm. Janne Salonen, Johnell Wyatte, Miikka Riionheimo, Antti Palmroos sekä Janne Stenberg.

Butchersilla on esittää jenkkifutiskansalle myös mielenkiintoinen paluumuuttaja, kun Oakland Raidersissakin pelannut Michael Quarshie pukee teurastajanmustan pelipaidan ylleen.

Butchersin ratkaisijoiden joukko on Piminäisen loukkaantumisesta huolimatta laaja. Pelinrakentaja Robert Johnsonilla on useita kohteita. Ville&Ville -kaksikon (Kurvinen ja Palikainen) lisäksi taustalta ovat Johnsonin opissa nousemassa nuoret Thomas Hägglund ja Kalle Koljonen. Juoksujaardeista vastaa maajoukkuekeskushyökkääjä Markus Haverinen.

Turkulaisten hyökkäys toimi edellisessä pelissä kolmijalkana, jossa pelinrakentaja Ryan Mitch, keskushyökkääjä Martin Xavier André ja laitahyökkääjä Lesa jakoivat päävastuun. Nyt Lesa on poissa, mutta Trojansin hyökkäyspään yllättäjäksi voisi veikata nopeaa takamiestä Seikko Vennelää, joka jo Roostersia vastaan esiintyi laitahyökkääjänä. Vennelä on myös Iisakki Ullakonojan, Jukka Vesikon ja Mitchin ohella yksi turkulaisten puolustajien avainpelaajista.

Butchersin puolustuksesta huomio kiinnittyy Quarshien vuoksi puolustuksen linjaan, jossa myös Tommi Padatsu ja Marko Luoma ovat huomionarvoisia pelureita. Linebacker-osastolla kannata seurata Mika Marttilan otteita. Tärkein tehtävä Butchersin puolustuksella tulee varmasti olemaan pelinrakentaja Mitchin pakottaminen hätäisiin ratkaisuihin.

Tronjans
Poissa:
15 QB Joonas Andersson
2 WR Mika Sevón
11 WR/K Ilkka Marja-aho
20 WR Malaki Lesa
23 WR Antti Palmroos
37 WR Johnell Wyatte
88 WR/K/P Janne Stenberg
59 OL Tero Kinnunen
60 OL Eetu Siltari
75 OL Tuomas Valtonen
xx DL Pasi Virtanen
40 LB Janne Salonen
74 DL Jouni Revo

Epävarmat:
24 DB Ville Järviö
21 WR Kalle Vähätalo
90 LB Manos Papandreu
62 DL Sampsa Ilmonen
70 DL Sami Sillgren
99 DL Jukka Vesikko


Butchers
Poissa:
4 S/WR Josh Schleusner
13 WR Pekka Piminäinen
22 CB Hannes Hyttinen
74 OL Christoffer Stark
87 WR Matti Lahti
91 DL Pertti Lautala
50 DL Ari Evwaraye

Epävarmat:

16 QB Tarmo Kitinprami
42 WR Sampo Kitinprami