SAJL

Otteluennakko

Jaguaarit - Roosters 18.08.2007

Lauantaina Jaguaarien vieraaksi Harjulle saapuu Roosters Helsingistä. Ilmassa on jo pudotuspelihenkeä sillä ottelun häviäjän mahdollisuudet play off-karkeloihin hiipuvat lähes olemattomiin.

Roosters oli kauden avauksessa Helsingissä kolme pistettä Jaguaareja tehokkaampi ja tiukka ottelu on luvassa tälläkin kertaa. Vaahteraliigan ollessa ennätystasainen voi yhdenkin pisteen ero keskinäisissä otteluissa osoittautua elintärkeäksi jaettaessa pudotuspelipaikkoja. Roosters siis johtaa kolmella pisteellä keskinäisiä otteluita ja Jaguaareilla on tällä kierroksella revanssin paikka.

Lisävirtaa petolaumaan tuo varmasti se, että Jaguaarit eivät ole koskaan historiansa aikana voittamaan Roostersia ja nyt jos koskaan olisi hyvä hetki katkaista tuo putki. Roosters ei ole puolestaan kovin montaa kertaa jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle ja yli kolmen pisteen tappio Jaguaareille merkitsisi kukkojen siirtymistä kiekumaan katsomoon jo runkosarjan päätyttyä.

Roosters on joutunut pelaamaan pari viime ottelua ilman kanadalaista huippukeskushyökkääjää Nathan Connoria, eikä miehen pelikunnosta ole vieläkään varmuutta. Roosters joutuu luottamaan pääasiassa heittopeliinsä ja mikäs siinä on luottaessa, kun kapellimestarina häärii Petrus Penkin kaltainen pelinrakentajaveteraani ja tukku liigan parhaimmistoon kuuluvia laitahyökkääjiä.

Jaguaarit pääsevät lähtemään otteluun ilman suurempia loukkaantumisia, mikä on ollut petolauman vahvuus läpi kauden. Pelinrakentajan vaihdoskaan kesken kauden ei ole hidastanut hyökkäyksen etenemistä ja ratkaisijoita on löytynyt jokaiselta pelipaikalta. Kukkopuolustus saa tehdä täyden päivätyön petolauman hyökkäyksen kanssa, joka on tähän asti ollut tehtyjen pisteiden valossa koko vaahteraliigan tehokkain.

Jaguaarit
Poissa:
Ryan Rufener
Mikko Lyyra
Derrick Makudera
Tommi Pinta
Kimmo Juvonen
Mika Juutinen
Tommi Ojanen

Epävarmat:
Aki Ollenberg
Ville Suonperä
Reo Landen

Roosters
Poissa:
#77 OL Mikael Hietanen
#51 OL Aleksi Pelkonen
#62 OL Erik Forsman
#80 WR Henri Myöhänen
#55 LB Juha Hakala
#33 DB Joonas Jaaranen

Epävarmat:
#32 RB Nathan Connor
#27 WR Julius Majander
#49 LB Jari Ruotsalainen
#36 DB Max Ehlert