SAJL

Otteluennakko

Butchers - Roosters 25.08.2007

Lauantaina 25.8. klo. 16 Porvoon Keskuskentällä
Butchers - Roosters


Butchersin vieraaksi lauantaina Roosters

Moni asia on muuttunut sen jälkeen, kun tulevana lauantaina Porvoon Keskuskentällä kohtaavat joukkueet pelasivat edellisen kerran vastakkain. Juhannuksen tietämillä Butchers voitti Roostersin vaivaisella pisteellä lukemin 6-7. Tuleva koitos tulee olemaan täysin erilainen ja todennäköisesti pistesuorituksia nähdään enemmän.

Viime kierroksella Jaguaareille hävinnyt Roosters on menettänyt pudotuspelimahdollisuutensa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1989. Butchersin päävalmentaja Jan Vilkko ei silti usko, että kukonpojat tulee Porvooseen himmailemaan runkosarjan päätösottelua:

- Butchers olisi varmasti Roostersille mieluisa päänahka. Joukkueessa on nälkäisiä pelaajia, jotka haluavat voittaa, Vilkko pohtii ennakkoasetelmaa.

Butchers lähtee otteluun ilman maalipörssiä johtavaa Markus Haverista. Tämä tulee varmasti muuttamaan hyökkäysjärjestelmää. Pelinrakentaja Robert Johnson ja Butchersin laitahyökkääjälegioona on kuitenkin näyttänyt, että pelkästään juoksun varassa hyökkäyspeli ei ole. Roosterilla on asettaa Butchersin hyökkäystä vastaan taklaustilaston kärkeen kuuluva Kalle Karppinen sekä värikäs takamies Sampo Ranta.

- Tulemme varmasti kokeilemaan uusia ja ihmeellisiäkin muodostelmia. Kävi ottelussa miten tahansa, niin meidän myös valmistauduttava pudotuspeleihin, Vilkko miettii joukkueensa hyökkäyksen kuviointia.

Myös Roostersin kohdalla keskushyökkääjätilanne on hieman auki. Butchersissa kaksi mestaruutta voittanut kanadalaiskeskushyökkääjä Nathan Connor on huilannut viime pelit jalkavamman vuoksi. Vanhan kotiyleisön edessä pelaaminen kuitenkin varmasti kannustaa miestä palaamaan kentälle. Roostersin pelinrakentaja Petrus Penkki on johtanut hyökkäystään maestron ottein ja varsinkin lyhytsyöttöpeli on ollut tehokasta. Penkin suosikkikohde Tuomas Kivisaari johtaa kiinniottotilastoa. Nähtäväksi jää miten tutkaparin yhteistyö onnistuu Butchersia vastaan. Butchersin jenkkitakamiehen Josh Schleusnerin pelaaminen on epävarmaa, mutta kulmapuolustajat Simo Mahkonen ja Janne Lehtonen tulevat olemaan lauantaina hankalasta ohitettavissa.

Roostersilla on siis lauantaina kyseessä kunnia. Butchers puolestaan voitolla varmistaisi ensi kertaa historiansa aikana runkosarjan voiton.
Roosters

Poissa:
# 22 DB Mourad Daifi
# 62 OL Erik Forsman
# 80 WR Henri Myöhänen

Epävarmat:
# 7 QB Petrus Penkki
# 9 WR Torsten Malm
# 32 RB Nathan Connor
# 47 LB Teppo Havo
# 49 DL Jari Ruotsalainen
# 74 OL Mikael Hietanen

Butchers

Poissa:
# 13 WR Pekka Piminäinen
# 28 RB Markus Haverinen
# 74 OL Christoffer Stark
# 87 WR Matti Lahti
# 50 DL Ari Evwaraye

Epävarmat:
# 4 S/WR Josh Schleusner
# 42 WR Sampo Kitinprami
# 16 QB Tarmo Kitinprami
# 46 DB Sampsa Mahkonen
# 62 OL Johan Wickholm
# LB Tero Kontiainen