SAJL

Otteluennakko

Trojans - Jaguaarit 25.08.2007

Vaahteraliigan otteluennakko: Turku Trojans – Jyväskylä Jaguaarit lauantaina 25.8. kello 16.00 Turun Urheilupuiston yläkentällä.


Vaahteraliiga on tällä kaudella ollut ennätystasainen, mutta runkosarjan viimeisen kierroksen otteluun Turku Trojansin ja Jyväskylä Jaguaarien välillä ei enää ole riittänyt muuta panosta kuin kunnia. Jaguaarit varmisti oman pudotuspelipaikkansa voittamalla edellisellä kierroksella Helsinki Roostersin selvästi 53-14 ja Trojans puolestaan menetti omat mahdollisuutensa 53-0 rökäletappiolla Porvoon Butchersille.

Trojansin kausi alkoi lupaavissa merkeissä voitolla viime kauden mestarista, mutta sen jälkeen joukkuetta on riivannut alati kiihtynyt loukkaantumisten kierre. Viime kierroksen ottelussa sairaslistalla oli jopa enemmän pelaajia kuin varsinaisessa kokoonpanossa. Päävalmentaja Kim Grönlund lupasi kuitenkin, että kauden viimeisessä esiintymisessään kotiyleisölle Trojans pyrkii marssittamaan kentälle parhaan mahdollisen jalkeille saatavan ryhmän ja kovalla taistelulla jättämään kaudesta positiivisen jälkimaun.

Trojansin näkyvimpiä hahmoja ulkomaalaisvahvistusten lisäksi ovat olleet erinomaisen kauden pelannut Seikko Vennelä, joka on ahertanut puolustuksen takakentällä ja ajoittain auttanut laitahyökkääjänäkin. Toinen puolustuksen näkyvä hahmo on Ilja Redin, joka on säkitystilaston kakkosena.

Jaguaarit on onnistunut pitämään yllä erinomaisen pelivireen ja joukkuetta voidaankin pitää kauden positiivisimpana yllättäjänä. Jyväskyläläiset ovat takoneet eniten pisteitä liigassa ja sijoitus sarjan kolmantena on paras sitten vuoden 2000, jolloin joukkue sijoittui runkosarjassa toiseksi. Silloin Jaguaarit jäi mitaleitta, mutta nyt joukkueella on jo vähintään pronssimitalit plakkarissa, sillä ne jaetaan runkosarjan sijoituksen perusteella.

Erinomaiseksi hankinnaksi osoittautuneen pelinrakentaja Ryan Rufenerin loukkaannuttua joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Jaguaarien kausi oli vaakalaudalla, mutta tilalle hankittu Daniel Kelly on ollut vähintään yhtä tehokas. Toinen tarkkailun arvoinen pelaaja hyökkäyksessä on keskushyökkääjä Akumatti Leskinen, joka komeilee etenijätilaston viidentenä. Puolustuksen avainhahmoja taas on tukimies Ville Suonperä, joka kuuluu liigan ahkerimpiin säkittäjiin.

Trojans
Poissa:
WR/K Janne Stenberg, WR Antti Palmroos,QB Joonas Andersson, WR Malaki Lesa, WR Johnell Wyatte, OL Tero Kinnunen, OL Tuomas Valtonen, DL Jouni Revo, DL Sami Sillgren, DL Sampsa Ilmonen
Epävarmat:
DL Pasi Virtanen, OL Mikko Hohkuri, WR Mikko Rannikko, OL Eetu Siltari, RB Eemeli Sainio

Jaguaarit

Poissa:

Ryan Rufener, Mikko Lyyra, Derrick Makudera, Tommi Pinta, Kimmo Juvonen, Mika Juutinen

Epävarmat:
Aki Ollenberg