SAJL

Otteluennakko

Butchers - Wolverines 01.09.2007

Lauantai 1.9. Klo. 16.00 Porvoon Keskuskenttä

Butchers - Wolverines

Porvoossa mittelevät Teurastajat ja Ahmat

Butchers ja Wolverines aloittivat kautensa jo toukokuun alussa pelaamalla vastakkain. Tulevana lauantaina toinen joukkueista myös päättää kautensa. Finnair Stadiumilla tahkottu ensimmäinen ottelu päättyi Butchersin niukkaan jatkoaikavoittoon. Moni asia on kuitenkin siitä muuttunut ja ovatpa joukkueet sen jälkeen pelanneet myös Eurobowl -pelejä.

Viime vuoden finaalijoukkueiden valmistautuminen tulevan lauantain koitokseen on sujunut toistensa kaltaisissa merkeissä. Sekä porvoolaiset että helsinkiläiset olivat varmistaneet pudotuspelipaikkansa ennen viimeistä runkosarjan kierrosta. Joukkueet eivät siis välttämättä paljastaneet koko osaamistaan viimeisissä peleissä. Butchers lähtee välieräpeliin alla 34-13 -voitto Roostersista. Wolverines puolestaan kärsi viime lauantaina tappion Crocodilesille.

Tulevan ottelun kysymys kuuluu: keksiikö Wolverines keinot Robert Johnsonin masinoiman Butchers-hyökkäyksen pysäyttämiseen? Ahmojen takakentällä riittää potentiaalia; Jarno Sainio, Pekka Koskela ja John Forbes ovat hyviä tekijöitä takakentällä. Butchersin receiver-kalusto on kuitenkin laaja ja hyvin hioutunut. Ville Kurvinen, Thomas Hägglund, Kalle Koljonen ja Ville Palikainen muodostavat laadukkaan nelikon. Mielenkiintoista on myös nähdä, kun juoksutilastojen ykkösmies Markus Haverinen kohtaa taklaustilaston kärkipäätä miehittävät tukimiehet, Aarno Sjöblomin ja Kalle daSilvan. Butchers on peluuttanut kauden aikana säästeliäästi monitoimimies Josh Schleusneria hyökkäyksen puolella. Nähtäväksi jää, valjastetaanko miehen pallonkantokyvyt ratkaisupeleihin joukkueen käyttöön.

Wolverinesin hyökkäyksen porvoolaistaustainen koordinaattori Kari Leivoja luottaa varmasti pelinrakentaja Bart Zemanekin, keskushyökkääjäkaksikon Andrei Kipahtin - Sami Repon ja laitahyökkääjä Marko Rissasen varioimiin hyökkäyskoukeroihin. Lisäksi nopeakinttuinen Ricardo Hudson tullee aiheuttamaan päänvaivaa porvoolaisten puolustajille. Butchers on viilannut Jan Vilkon rakentamaa puolustusta jo muutaman vuoden ajan, joten selvää on, että helppoja virheitä ei tulla tältä osin näkemään. Butchersin tukimiehistö - Santtu Äyräväinen, Mika Marttila, Henri Forsberg, Sebastian Karbin ja Jyri Kontiainen - on pelannut viime pelit hyvällä sykkeellä. Takamiehistä Simo Mahkonen on toistuvasti osoittanut olevansa yksi liigan parhaimmista 1vs1 -puolustajista.

Linjojen välillä tullaan näkemään myös mielenkiintoinen taistoja. Butchersilla on esittää syvyyttä uhkuva puolustuksen linja Michael Quarshien johdolla. Olettavaa on, että Q-mies tulee pelaamaan ratkaisuvaiheissa enemmän kuin aiemmissa otteluissaan. Wolverinesin hyökkäyksen linja vastaa Butchers-puolustajille NFL Europa -liigan kokemusta omaavan Jarmo Rantasen johdolla. Entä jatkaako Butchersin hyökkäyksen linjan oikea puoli Pasi Lautala - Matti Virkki edelleen oman alueensa dominoimista?

Rutkasti kauteen panostaneista joukkueista toinen tulee varmasti pettymään pelin jälkeen. Toinen puolestaan menee ansaitusti finaaliin. Butchers lähtee runkosarjan voittajana luonnollisesti ennakkosuosikkina peliin, mutta kaikki muistanevat Wolverinesin tempun välierissä viime vuonna.


Butchers

Poissa:
Pekka Piminäinen #13 WR
Matti Lahti #87 WR
Ari Ewvaraye #50 DL
Sampo Kitinprami #42 WR

Epävarmat:
Hannes Hyttinen #22 DB
Markus Haverinen #28 RB

Wolverines

Poissa:
Jouni Luopajärvi #60 OL
Jani Tapioharju #61 OL
Timo Heinonen #89 DL

Epävarmat:
Risto Hakkarainen #7 QB
Ari Suontakanen #86 WR
Julius Luomajoki #87 WR
Sami Timonen #77 OL
Jarmo Rantanen #57 OL
Jarkko Ylinen #68 OL
Matti Lottonen #48 LB
Oskari Halttunen #52 DL