SAJL

Otteluennakko

Jaguaarit - Saints 17.07.2008

Otteluennakko

Jaguaarit-Saints to 17.7.08 klo 19.00 Harjun stadion

Torstaina 17.7. Jaguaarit saavat vastaansa liiganousija Saintsin Tampereelta. Kyseessä on 9.6. rankksateen peruuttama ottelu, joka potkaistaan käyntiin klo 19.00. Jaguaarit ja Saints ovat kohdanneet viimeksi kaudella 2006 1 divisioonan välierässä, jolloin petolauma eteni Spagettimaljaan luvuin 50-8. Molemmat joukkueet ovat muuttuneet paljon kahden vuoden takaisesta ja sarjatasokin on vaihtunut astetta kovempaan.

Saints on aloittanut ensimmäisen liigakautensa vahvasti, mutta voitot ovat vielä odottaneet itseään. Saintsin hyökkäys perustuu pitkälti pelinrakentaja Chris Sharpen johtamaan muista joukkueista poikkeavaan option-peliin, jossa Sharpe kantaa palloa suurimmaksi osaksi itse. Miehen juoksutilastot yliopistosarjoista ovat toki vakuuttavat ja Vaahteraliigassakin pallo on liikkunut vikkelästi miehen kainalossa. Saints onkin tehnyt kahdessä edellisessä ottelussa yli 50 pistettä per peli ja tarjoaakin Jaguaaripuolustukselle kunnon haasteen.

Jaguaarit ovat pelanneet viisi ottelua, joista voitot Wolverinesista ja Trojanssista ja niukat tappiot Roostersille sekä Crocodilesille. Viime viikonloppuna nähtiinkin varsinainen pistetehtailu Porvoossa, jossa isännät olivat parempia lukemin 77-54. Jaguaarien pisteet ovat syntyneet pääasiassa heittämällä, joka on ollut kotijoukkueen syömähammas koko kauden ajan. Saintsin ehkä hieman kokemattomalla puolustuksella onkin täysi työ pitää Ryan Ruffenerin johtama laitahyökkääjä orkesteri poissa nuotista.

Asenne tulee ratkaisemaan paljon torstaisessa ottelussa. Saintsillä ei ole ottelussa mitään hävittävää ja he voivat varmasti keskittyä 100 %:sti omaan peliinsä ja antaa Jaguaarien hoitaa stressaamisen. Poikkeuksellisen ottelusta tekee myös ajankohta torstai-ilta, johon ei olla Jyväskylässä eikä liioin Tampereellakaan totuttu. Ottelusta tulee varmasti mielenkiintoinen ja nähtäväksi jää, miten Jaguaaripuolustus pystyy sopeutumaan hieman poikkeukselliseen hyökkäyssysteemiin ja onko pyhimyksistä petolauman vaarallisen tehokkaan heittohyökkäyksen pysäyttäjäksi.

Jaguaarit poissa:

Joonas Raatikainen
Antti Silvennoinen
Jari Ruotsalainen
Jussi Hienonen
Lari-Pekka Martikainen
Benjamin Jensen

epävarmat
Riku Haataja
Timo Kosunen
Tuukka Pernu