SAJL

Otteluennakko

Trojans - Jaguaarit 10.08.2008

Otteluennakko: Turku Trojans-Jyväskylä Jaguaarit
10.8. klo 16.00 Turun Urheilupuiston yläkenttä

Jaguaarien ilmasirkus keikalle Turkuun

Vaahteraliigan lähestyessä loppusuoraa ovat joukkueiden voimasuhteet totaalisessa käymistilassa. Jo Ahti Karjalainen totesi muinoin, että ennustaminen on vaikeaa, etenkin tulevaisuuden ennustaminen, ja sama pätee myös tämän vuoden Vaahteraliigaan. Kun 11. kierros käynnistyy, vain Tampere Saints on menettänyt kokonaan mahdollisuutensa pudotuspeleihin.

Kierroksen sunnuntaina pelattavassa ottelussa kohtaavat kaksi nousukiidossa olevaa pudotuspelipaikasta taistelevaa joukkuetta. Molemmat ovat voittaneet neljästä viimeisestä ottelustaan kolme. Jaguaarit nousi voitollaan Wolverinesista jo sarjan kakkoseksi, kun taas Trojansia rasittaa vielä heikko alkukausi ja se kärkkyy sarjassa kuudentena neljän pisteen päässä playoff-viivasta. Trojansille koko loppukausi on yhtä playoff-kamppailua, sillä pitääkseen mitalipeleihin pääsyn omissa käsissään, sen tulisi voittaa lähestulkoon kaikki loput ottelunsa.

Trojansille Jaguaarit on vastustajana paljon sen edellisen vastustajan, Roostersin, kaltainen joukkue. Heittopelit ovat pelivalinnoissa reippaasti yliedustettuina ja mikseivät olisi, kun homma näyttää toimivan. Jaguaarien Ryan Rufener on pelinrakentajatilaston ykkönen melkein kaikilla mittareilla ja joukkueena Jaguaarit on tehnyt myös kirkkaasti eniten pisteitä, 130 pistettä enemmän kuin toiseksi eniten maalailleet Butchers ja Roosters. Juoksurintamalla onkin sitten ollut merkittävästi hiljaisempaa. Siinä kategoriassa Jaguaarit on toiseksi viimeisenä vain noin 100 jaardin ottelukohtaisella keskiarvolla.

Ei tarvitse olla mikään Madden voidakseen vetää sen johtopäätöksen, että voidakseen taistella voitosta Trojansin pitää pysäyttää Jaguaarien heittopeli tai ainakin estää heittopelien päättyminen pistesuoritukseen, kuten Roosters-ottelussa, jossa helsinkiläiset eivät 327 heittojaardista huolimatta päässeet kuin kahdesti Trojansin maalialueelle. Trojansin oma hyökkäys on tasapainoinen ja Jaguaarien puolustus vuotaa vastustajille tasaisesti pisteitä, mutta jos ottelu muuttuu molemminpuoliseksi maalintekokarnevaaleiksi, ei turkulaisilla ole jakoa.

Sunnuntain kamppailun avainpelaajia ovat luonnollisesti molempien joukkueiden amerikkalaiset. Jaguaarien ilmasirkuksen tirehtöörinä häärii Ryan Rufener akrobaatteinaan Rocky Ciasulli ja Curtis Blackmon. Maata pitkin pallo liikkuu useimmiten joko Rufenerin pakoillessa vastustajien puolustajia tai Timo Rantalaisen kainalossa. Puolustuksessa ahkerin taklaaja tällä kaudella on ollut Ville Suonperä

Trojansin menestyminen on tällä kaudella levännyt pitkälti Johnell Wyatten harteilla. Mies on koko ajan kentällä ja pelaa melkein paikalla kuin paikalla. Pelinrakentaja Jayson Davis on kuntouduttuaan osoittautunut tarkkakätiseksi heittäjäksi, joka kipittää tarvittaessa jaardit vaikka itse. Kolmas amerikkalainen on laitahyökkääjä Malaki Lesa, joka huilasi Roosters-ottelun, mutta on taas täydessä iskussa. Puolustuksessa Ilkka Koiranen on kerännyt eniten taklauksia ja innokkain säkittäjä on Trojans-ikoni Janne Salonen.