SAJL

Otteluennakko

Trojans - Rajaritarit 11.07.0009

Rajaritarit Trojansin vastustaja kotiavauksessa

Kolmen vieraspelin jälkeen Turku Trojans pääsee viimein esiintymään kotiyleisölleen lauantaina 11.7. Vieraaksi saapuu sensaatiomaisesti kautensa avannut Lappeenrannan Rajaritarit, joka on Vaahteraliigassa kolmantena tasapisteissä kärkijoukkue Butchersin ja kakkosena olevan Roostersin kanssa.

Trojans on avannut kautensa vaisunlaisesti, sillä kolmesta ottelusta on karttunut yksi niukkaakin niukempi voitto ja kaksi reilumpaa tappiota. Suurimmat ongelmat turkulaisjoukkueella on ollut hyökkäyspelissä, joka on ollut luvattoman tehotonta. Trojans on onnistunut kolmessa pelaamassaan ottelussa tekemään vain maalin per ottelu.

Joukkueen johto on tehnyt asiasta omat johtopäätöksensä ja hankkinut ripeästi riveihin vahvistuksia. Amerikkalainen Marques Dailey Hawaijin yliopistosta pelaa sekä laitahyökkääjänä että puolustuksen takamiehenä ja hän on pelinrakentaja Billy Hartin tuttuja high schoolin ajoilta.

Laitahyökkääjäkaartia on vahvistettu myös kokeneilla Mika Sevónilla ja Jukka Satolalla, jotka molemmat tuovat nuoreen joukkueeseen kaivattua kokemusta ja johtajuutta. Sevón ja Dailey esiintyivät jo Crocodiles pelissä, mutta Dailey oli edellisenä päivänä vasta saapunut maahan ja pelasi ottelun ennen yksiäkään harjoituksia joukkueen kanssa, joten ensiesiintymisen perusteella on paha tehdä vielä mitään arvioita.

Trojansin puolustus on onnistunut hyökkäystä paremmin ja onkin liigan kolmanneksi tehokkain. Erityisesti juosten on vastustajien ollut vaikea läpäistä turkulaispuolustusta. Heittopuolustuksessa on vielä parannettavaa, mutta Marques Dailey tuonee apua myös sille sektorille.

Rajaritarit palasi liigaan voittoisana

Rajaritarit nousi vuoden tauon jälkeen takaisin Vaahteraliigaan ja on tänä vuonna yllättänyt monet valmiilla pelillään. Neljästä ottelusta on tilillä kolme voittoa ja ainoa tappio on hallitsevalle Suomen mestarille, Butchersille. Näillä ansoilla heruu paikka liigan kolmannelta sijalta tasapisteissä sarjakärjen kanssa.

Rajaritarien peli on ollut vahvasti heittopainotteista. Neljän pelin keskiarvo heittojaardeissa on 230,5. Pelinrakentaja Bradshaw Littlejohn on nakuttanut heittoja 61,7 % tarkkuudella ja heittänyt jo 12 maaliin johtanutta syöttöä. Littlejohn ei ole myöskään jäänyt seisomaan tumput suorina syöttökohteiden puuttuessa, vaan on kerännyt juostenkin peräti 245 jaardia. Littlejohnin suosikkikohteita ovat olleet Brandon Horn ja Markku Luoto, jotka kahteen pekkaan ovat poimineet yli puolet Littlejohnin heitoista.

Rajaritarien juoksupelin vetojuhdaksi hankittu Quinton Jones ei täyttänyt täysin odotuksia ja kaiken lisäksi mies lähti yllättäen takaisin Yhdysvaltoihin. Uutta keskushyökkääjää etsitään, mutta sillä välin juoksupelistä vastannee pääasiassa Mika Oksman.

Trojans vedenjakajalla

Lauantain ottelu on erityisen tärkeä nimenomaan Trojansille. Vaikka turkulaisilla onkin yksi ottelu muita vähemmän pelattuna, on edessä todella rankka rupeama. Heti keskiviikkona Trojans joutuu matkustamaan Jyväskylään pelaamaan peruutetun ottelun Jaguaareja vastaan ja hien tuskin kuivuttua joukkue matkaa lauantaina Porvooseen sarjakärki Butchersin vieraaksi. Kolme peliä viikon sisällä on kova missä tahansa lajissa, puhumattakaan jenkkifutiksessa.

Trojansin on saatava hyökkäyspelinsä kulkemaan jo lauantaina kotikentällä, sillä aikaa harjoittelulle ei sen jälkeen juurikaan ole. Jos tehottomuus jatkuu ja härkäviikosta jää käteen pelkkiä tappioita, alkaa kausi olla aika pitkälti paketissa.

Ottelu pelataan lauantaina 11.7. Turun urheilupuiston yläkentällä kello 16.00 alkaen.