SAJL

Otteluennakko

Rajaritarit - Crocodiles 02.08.0009

Rajaritareiden ja Crocodilesien kauden toinen kohtaaminen pelataan sunnuntaina 2.8. Lappeenrannassa. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kauden avausottelussa Seinäjoella, tällöin lappeenrantalaiset hakivat yllätysvoiton lukemin 21-30 (7-24).

Kotijoukkue on pelannut tähän mennessä erittäin hyvän kauden. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat olleet Markku Luoto, Brandon Horn, Mika Oksman ja ennenkaikkea pelinrakentaja Bradshaw Littlejohn. Hän kuitenkin päätti yllättäen jättää joukkueen kesken edellisen ottelun. Tämä loikin hyökkäykselle aivan erilaisen tilanteen kyseisessä ottelussa. Hyökkäys, joka on nojannut tähän mennessä Littlejohnin erinomaisiin heittoihin, joutui mukautumaan Mikko Koskisen pelaamiseen kesken ottelun. Koskinen pelasi pelinrakentajana noin puolet ottelusta. Tällöin joukkueen hyökkäyspelaaminen muuttui juoksuvoittoiseksi, kun Lawrence Atkinson ja Koskinen itse uurastivat palloa eteenpäin. Lappeenrantalaiset saavat kuitenkin sunnuntaiksi uuden tutun pelinrakentajan, kun Thomas Kudyba palaa jälleen Ritarimiehistöön. Edellisen kerran Kudyba pelasi Rajaritareissa viime kaudella 1. divisioonassa, mutta hänellä on kokemusta myös Vaahteraliigasta kaudelta 2006.

Seinäjokelaisetkin ovat saaneet kautensa rullaamaan alkuvaikeuksien jälkeen erinomaisesti. Joukkue on voittanut viisi edellistä pelaamaansa ottelua putkeen. Jyrän alle ovat jääneet Suomenmestari Butchers, Trojans, Jaguaarit, Roosters ja viimeisimpänä Saints. Merkillepantavaa on myös se, että Crocodiles on tehnyt kauden jokaisessa ottelussa yli 20 pistettä. Puolustus on myös pelannut tehokkaasti, mistä osoituksena voitot Roosterseista ja Trojanseista, joista kummassakaan vastustaja ei onnistunut tekemään kymmentä pistettä. Joukkueen pistenikkarina on kunnostautunut keskushyökkääjä Charles McCrea, joka on tehtaillut huikeat 56 pistettä. Hyvänä kakkosena pisteissä tulee Ben Jones 48 pisteellä.

Tilanne sarjataulukossa kiristyi viime kierroksen jälkeen. Rajaritarit on nyt sarjassa neljäntenä tasapisteissä Crocodilesien ja Roostersien kanssa. Panoksena ottelussa on tärkeät pisteet kotietua ajatellen, eikä välieräpaikkakaan ole vielä kiveen kirjoitettu kummallakaan joukkueella. Ottelun voittaja varmistaa välieräpaikan ja voi keskittyä täysillä kotiedun jahtaamiseen.

Ottelu alkaa Kimpisen kentällä klo 16.00