SAJL

Otteluennakko

Wolverines - Roosters 30.05.2010

OTTELUENNAKKO

Wolverines vs Roosters 30.5.2010 klo 18:00 Käpylän Velodromi

Toisen kierroksen kuumassa paikalliskamppailussa asettuvat vastakkain kaksi ensimmäisellä kierroksella voitokasta joukkuetta. Voitot tosin tulivat hyvin eri tavoin. Wolverines marssi Tampere Saintsin yli näytöstyyliin, kun taas Roosters oli lähes sillassa Seinäjoella, mutta tuli komeasti ohi viimeisellä neljänneksellä. Kun vasta yksi kierros on takana, ei täyttä varmuutta voimasuhteista vielä ole, mutta oletettavaa on, että Roosters on selvästi Tamperetta kovempi vastustaja. Perjantaina pelattava Saints-Crocodiles peli tuo toki hieman täsmennystä tähän arvailuun.

Sekä Wolverines että Roosters jatkoivat tällä kaudella hyökkäysten osalta siitä mihin jäivät viime vuonna, Wolverines juoksi ja Roosters heitti.

Ahmalauma eteni ensimmäisessä pelissä maata pitkin todella komeasti. Stephen Stokesin kanssa pelinkantovastuuta jakava Joseph Doss keräsi hulppeat 274 jaardia 16 kannolla viimeistellen kolme maalia juosten ja siihen päälle vielä yhden heittopelistä. Hänet palkittiinkin suorituksistaan ”viikon pelaajan” – tittelillä. Kun Stokes juoksi tuohon päälle vielä 129 jaardia, niin lienee selvää, mitä Roosters pyrkii sunnuntaina pysäyttämään. Toisaalta myös heittopeli toimi Tamperetta vastaan ja silläkin saatiin aikaiseksi kolme maalia.

Roosters hyökkäys puolestaan eteni lähes ainoastaan heittäen, kuten jo muutaman vuoden ajan. Palloa jaettiin tasaisesti useammalle laitahyökkääjälle, Charles McCrean ja Markus Lievosen kerätessä suurimmat jaardit. Roostersiin täksi kaudeksi pelinrakentajaksi siirtynyt Ryan Rufener pyrkii Robert Johnsonin viimevuotista tyyliä enemmän kontrolloituun hyökkäykseen lyhyiden ja keskipitkien heittojen avulla.

Puolustuksen puolella Wolverines näytti tasapainoisemmalta kuin viime vuonna. Tosin samalla on todettava, että Tampere ei välttämättä testannut puolustusta aivan äärimmilleen. Linja ja tukimiehet pysäyttivät juoksut hyvin ja antoivat kovaa painetta pelinrakentajalle. Erityisesti Oskari Halttunen linjasta ja Jyri Kontiainen tukimiehistä olivat usein paikalla kun Tampere yritti heittää. Myös puolustuksen takakenttä pelasi aggressiivisesti ja oli toistuvasti Saintsin kiinniottajien niskassa pallon saapumishetkellä.

Etukäteiskaavailuissa ottelu tulee pitkälti kulminoitumaan Wolverinesin hyökätessä siihen kuinka hyvin Efe Evwaraye saa pidettyä Joseph Dossin ja Stephen Stokesin kurissa. Pallon ollessa Roostersilla, on puolestaan kriittistä pystyykö uusiutunut ahma puolustus sekoittamaan Rufenerin rytmin ja estämään pitkät hyökkäyssarjat.

Wolverines
Poissa: Tomi Pennanen, Pekka Koskela, Henrik Kuosa
Epävarmat: Stefan Andersson, Max Westerlund

Roosters
Poissa: Jukka Kurvinen, Tomi Luhtala, Janne Lehtonen, Mikko Mäkeläinen
Epävarmat: Jonas Löv, Joni Korpinen, Karri Hiekkanen, Torsten Malm