SAJL

Otteluennakko

Rajaritarit - Northern Lights 21.05.2011

VAAHTERALIIGA 21.5. klo 13 Lappeenranta Kimpisen stadion

Joukkuettaan vahvistanut Rajaritarit avaa sarjakautensa lauantaina kotiareenallaan Kimpisessä. Joukkue lähtee kauteen valmiimpana kuin aiemmin, sillä joukkueessa on amerikkalainen valmentaja, neljä pohjoisamerikkalaista vahvistusta ja tukku uusia pelaajia, sekä vahvoja paluumuuttajia.

Kovat vahvistukset

Rajaritareiden juoksuvoimasta vastaa keskushyökkääjä Mike Bolio, joka oli liigan ehdotonta huippua myös viime vuonna. Laitahyökkääjä Anthony Squillini edustaa Rajaritareita toista kautta. Squillini pelaa tänäkin vuonna huikeita minutteja urakoiden molempiin suuntiin. Mies oli jo viime kaudella aivan kärjessä useimmissa puolustuksen ja hyökkäyksen tilastoissa.

Pelinrakentaja Rajaritareilla on uusi, mutta ei kokematon. Dan Selway on pelannut Redlandsin yliopistossa huikeilla prosenteilla, ja pallo on lentänyt harjoituksissa siihen malliin, että tulosta syntyy Vaahteraliigassakin.

Puolustukseen saapuu viime metreillä kanadalainen Rob Schaper-Kotter (107 kg, 187cm). Kivikova tukimies on tuotu pysäyttämään juoksupelejä, jotka viime vuosina ovat uponneet Ritaripuolustukseen turhankin herkästi.

Tiukka valmennus

John D. Harper on saapunut Lappeenrantaan jo hyvissä ajoin. Mies on valmentanut kaksi kertaa Eurobowl-joukkueissa, ja omaa yli 20 vuoden kokemuksen eurooppalaisesta jalkapallosta. Rajaritareiden harjoituksissa on menty kovempaa kuin koskaan, ja erityisesti pelipaikkakohtainen osaaminen on kasvanut huikeasti Harperin myötä.

Paluumuuttajat

Joukkue on vahvistunut myös kotimaisilla pelaajilla, jotka ovat aloittaneet uransa Rajaritareissa. Kalle da Silva (tukimies) ja Antti Martikka (hyökkäyksen linja) pukevat tutun sotisovan päällensä vuosien tauon jälkeen. Molemmilla on maajoukkuekokemusta, ja All Star-valintoja takana, joten lisää tehoa tulee molempien myötä merkittävästi. Puolustuksen linjaan palaa heinäkuun alussa Itävallasta Martti Välimaa, joka on melkoinen lisä puolustuksen jo muutoinkin vahvistuneeseen linjaan.

Apua Tampereelta
Saints luopui hyvissä ajoin sarjasta, ja näin kovia pelaajia vapautui aika joukko. Viisi Mansen miestä suuntasi Lappeenrantaan, ja loistavaa apua saatiinkin. Puolustukseen saatiin maajoukkueen llinjapuolustaja Lasse Kankaanpää, joka olisi vahvistus mille tahansa liigajoukkueelle. Hyökkäyksen lijaan tulee Topias Räty, joka nuoresta iästään huolimatta kamppailee aloituspaikasta linjassa.

Joukkueeseen saatiin myös arvokasta osaamista puolustuksen takakentälle, kun Antti Kurenniemi ja Matti Airaksinen saapuvat luutimaan vastustajalle aiottuja palloja. Hyökkäyksen kiinniottovoimaa lisää Pekka Kurenniemi.

Northern Ligths saa tehdä tiukan päivätyön

Perinteisesti Oulu on ollut pienellä kokoonpanolla, mutta sitkeällä yrittämisellä pelaava joukkue. Nyt viimeisesti liigavisiitistä on yhdeksän vuotta, ja peli on mennyt eteenpäin. Eräs ottelun ratkaisu saattaa olla pelinopeus, sillä divisioonassa pelin vauhti on hitaampi. Eri asia on, ovatko Ritarit valmiina pelaamaan täydellä nopeudella.

Oulun valmennus on huippuluokkaa. Scott Preston on valmentanut Arkansasin Tech yliopistossa hyökkäyksen koordinaattorina, ja olikin toissa vuonna Yhdysvaltojen parhaita. Preston valmensi Roostersin mestaruuteen 1995, joten osaamista ja ymmärrystä löytyy Suomen jalkapallokulttuuriin.

Oulun vahvuus on tasaisuus. Joukkueen iskukyky riippuu muutamista pelaajista, kuten takapuolustaja Stacey Thomasin ja tukimies Andrew Keelin iskukyvystä. Pelinrakentajasta ei Northern Lightsin osalta ole vielä tietoa. Joukkue ei ole vilä toimittanut pelaajaluetteloa, joten palinrakentajan nimi on vielä epäselvä.

Joka tapauksessa vahvistunut Rajaritarit on selkeä ennakkosuosikki, mutta kovalla yrityksellä ja alkukauden valmiilla pelillä on Norhern Lightsillä yllätysmahdollisuus.

Rajaritarit:
Poissa : Mikko Koskinen WR
Miika Heikkinen FS
Epävarmat: -