SAJL

Otteluennakko

Roosters - Butchers 22.05.2011

Otteluennakko: Roosters - Butchers su 22.5. klo 18.00 Velodromi

Roosters aloittaa Vaahteraliigakauden kotikentällään Velodromilla sunnuntaina 22.5. tuttua perivihollista ja hallitsevaa kuusinkertaista Suomen mestaria Porvoo Butchersia vastaan. Parivaljakko on varmasti mielenkiintoinen seurattava heti kauden alussa. Molemmat joukkueet ovat viime vuodet olleet vakiokalustoa liigan pudotuspeleissä ja tuttuja vastustajia toisilleen. Myös pelaajaliikennettä on viimeisten kymmenen kauden aikana ollut joukkueiden välillä vuosittain molempiin suuntiin. Tällä kaudella kentällä tullaan kuitenkin näkemään monella tapaa uudistuneet joukkueet, mikä tekee lopputuloksen veikkaamisesta poikkeuksellisen haastavaa. Todennäköistä lienee kuitenkin, että molemmat joukkueet ovat tänäkin kesänä tiukasti mukana Vaahteraliigan pudostupelikamppailuissa, ja lähtevät aggressiivisesti hakemaan voittoa nuoruuden innolla ja periksiantamattomalla asenteella heti ensimmäisestä pelistä alkaen.

Roostersin osalta valmennustiimi on kokonaan uusiutunut – viime vuosien ryhmä Karppinen, Holmström ja Kuusela seuraavat ensimmäistä kertaa vuosikausiin punapaitojen peliä katsomosta käsin kun joukkoja johtaa amerikkalainen Kevin Burant. Hyökkäyksen peräsimessä Roostersilla taas nähdään Butchersin viime vuotista väkivahvaa hyökkäystä luotsannut Atte Kiivilä. Porvoossa sen sijaan Jim Nendel palaa päävalmentajaksi, mutta pelaajapuolella nähdään suuri nuorennusleikkaus.

Roostersin suurimmat vahvuudet ovat varmasti laitahyökkääjäosastolla, jossa viime kaudella lopullisen läpimurron Vaahteraliigan eliittiin tehnyt Markus Lievonen saa seurakseen Butchersissa vietetyn vuoden jälkeen Helsinkiin palaavan Henri Myöhäsen. Yhdessä nämä Vaahteraliigan kahden viime kauden vaarallisimmat kotimaiset laitahyökkääjät tuottavat varmasti päänvaivaa mille tahansa puolustukselle. Mielenkiintoisia seurattavia ovat myös uusi nopeajalkainen amerikkalaispelinrakentaja Kavin Williams sekä Yhdysvaltain puoliammattilaissarjasta Suomeen palaava keskushyökkääjä Mourad Daifi. Puolustuksen linjassa viime kesänä erinomaisen tulokaskauden pelanneelta Ilari Nikulta odotetaan kovaa kautta. Suurimpana kysymysmerkkinä kauteen lähdettäessä lienee hyökkäyksen linja – amerikansuomalaisen Timo Rahkolan ympärillä monen nuoren pelaajan on noustava uudelle tasolle isoissa rooleissa tällä kaudella.

Porvoossa ovat myös puhaltaneet muutoksen tuulet – Atte Kniivilä ja Henri Myöhänen siirtyivät Roostersiin, ja muutenkin monia viime vuosien avainpelaajia kuten Markus Haverista, Josh Briscoa, Seppo Evwarayea, Iiro Luotoa tai Santtu Äyräväistä ei enää löydy pelaajalistalta. Butchersilta on kuitenkin nähty hyvää menestystä viime vuosina myös juniorisarjoista, joten uutta sukupolvea on varmasti innolla odottamassa vuoroaan. Muiden muassa Micky Kyei, Phung Nguyen, Arttu Tennberg ja Timi Karjalainen ovat jo väläytelleen osaamistaan Vaahteraliigassakin, mutta nyt tarvitaan nousua vielä entistä isompiin rooleihin.

Mielenkiintoa alkavassa Vaahteraliigassa ja Roostersin ensimmäisessä kotipelissä siis riittää. Kausi käynnistyy Helsingin Velodromilla sunnuntaina klo 18.00. näillä näkymin aurinkoisessa kelissä. Kaikki paikalle katsomaan käyvätkö ennakon veikkailut toteen.Roosters
Poissaolijat: Mikael Hietanen, Arttu Koivisto

Butchers
Poissaolijat: Tero Vartiainen
Epävarmoja: Pekka Piminäinen, Jon Hämäläinen, Peter Högström