SAJL

Otteluennakko

Trojans - Jaguaarit 23.07.2011

Trojans jahtaa jaguaarin taljaa

Trojansin kesä on ollut varsinainen irvikuva urheilujoukkueen kaudesta, sillä vastoinkäymisestä toiseen purjehtineet troijalaiset ovat toimineet muille varmana pisteautomaattina. Joukkueesta löytyy kuitenkin sisua ja yritystä, ja lauantaina tämän raivon olisi syytä purkautua hyvänä taisteluna Jyväskylää vastaan.

Trojans lähtee otteluun pitkälti samoilla eväillä kuin kahteen edelliseenkin otteluun. Ainoana amerikkalaisvahvistuksena jatkaa linjamies Doug Palmer, joka viime ottelussa Butchersia vastaan lunasti hiukan niitä odotuksia, joita ulkomaalaisvahvistuksille voidaan asettaa. Miko Ylikosken ja Norman Whitleyn loukkaantumisten jälkeen keskushyökkääjän virka on jaettu myös tukimiehinä pelaaville Ilkka Koiraselle, Sami Toivoselle ja Ilja Redinille. Muiden loukkaantuneiden tilalla pelaa lupaavia junioreja.

Trojansin asema sarjan hännillä on lähes sementoitu, sillä ohittaakseen edellään majailevan Roostersin sen pitää voittaa vähintään kaksi jäljellä olevista kolmesta ottelusta samalla, kun Roosters ei saa enää kerätä lisää pisteitä. Vilkaisu sarjaohjelmaan kavaltaa, että turkulaisten vastustajat ovat Jaguaarien jälkeen Wolverines ja Crocodiles eli tilaus on aika hankala toimitettava.

Jaguaarien mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat ohuen oljenkorren varassa. Eroa neljäntenä olevaan Rajaritareihin on neljä pistettä, mikä tarkoittaa sitä, että Jaguaarien on voitettava kaikki loput ottelunsa samalla, kun Rajaritarien on hävittävä omansa. Tehtävä on työläs, sillä Jaguaareja vastaan tulevat Trojansin jälkeen samaiset Crocodiles ja Wolverines, kun taas Rajaritareilla on vielä pelit selvästi heikompia Roostersia ja Oulua vastaan.

Keskisuomalainen Jaguaarit on osuvasti lähes kaikissa tilastoissa keskikastissa. Sekä hyökkäys että puolustus ovat viidenneksi tehokkaimpia. Hyökkäys on juoksupainotteista ja sitä ovat pyörittänyt pääasiassa joukkueen amerikkalaisvahvistus Lukkes Gilgan sekä Perttu Ahila. Molemmat herrat vastaavat paljolti myös heittopelien tuloksellisuudesta yhdessä James Perezin kanssa ja pelinrakentaja Santeri Supin suosiollisella avustuksella.

Paras osa Trojansia on tällä kaudella ollut sen juoksupuolustus, joka on liigan toiseksi tehokkainta. Siinä piileekin turkulaisten mahdollisuus paljon juoksevaa Jyväskylää vastaan. Takakentällä ei kuitenkaan saa mokailla ja samaan aikaan pitäisi hyökkäyksen löytää oikea balanssi heitto- ja juoksupeleihin, jotta tulostaululla alkaisi tapahtua kotiyleisöä miellyttäviä asioita.

Trojans-Jaguaarit Turun Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 23.7. kello 16.00 alkaen.