SAJL

Otteluennakko

Wolverines - Crocodiles 24.07.2011

PÖLLYÄÄKÖ AHMAN TURKKI VAI NÄHDÄÄNKÖ KENTÄLLÄ KROKOTIILIN KYYNELEITÄ

Kierroksen kiinnostavin kamppailu käydään sunnuntaina 24. heinäkuuta klo 18.00 Helsingin Velodromilla, vastakkain asettuvat sarjaa johtava Seinäjoki Crocodiles (6 – 1) ja sarja kolmonen Helsinki Wolverines (5-2). Ottelun panoksena on melko varmasti kotietu välieräotteluihin.

Spekulointia sijoituksista

Sarjan neljän kärki on tiiviissä nipussa kahden pisteen sisällä, jos mikään joukkueista ei romahda sarjan häntäpää joukkueille, joukkueiden lopulliset sijoitukset tullaan määrittelemään sunnuntaina käytävässä Wolverines – Crocodiles, sekä 29.07. käytävässä Porvoo Butchers – Lappeenrannan Rajaritarit ottelussa.

Crocodilesin voittaessa varmistaisi pohjalaiset runkosarjan voiton, sekä kotiedun välieräpeleihin. Tämä tietäisi Ahmoille runkosarjassa kolmatta tai neljättä sijaa riippuen Butchers – Rajaritarit ottelun tuloksesta. Rajaritareiden voittaessa jäisi Wolverines sarjan neljänneksi ja matkaisi välieräpeliin pohjanmaalle ja Butchersin voittaessa tarjoiltaisiin Seinäjoen matkaa neljänneltä sijalta Rajaritareille ja Wolverines kohtaisi Butchersin Porvoossa.

Wolverinesin voittaessa saadaankin sitten mahdollisesti kaivaa sääntökirjaa sijoituksista vielä pidemmälle. Helpoin scenaario syntyisi tähän yhdistetyllä Butchersin voitolla Rajaritareista. Tällöin runkosarjan voittaisi Butchers, neljänneksi jäisi Rajaritarit ja kotietu Wolverinesin ja Crocodilesin välillä määräytyisi keskinäisten otteluiden maalierolla. Mennäkseen Crocodilesin edelle sarjataulukossa Wolverinesin tulisi voittaa toinen keskinäinen ottelu vähintään 32 pisteellä.

Mielenkiintoisin vaihtoehto spekulatiivisesti olisi Wolverinesin ja Rajaritareiden voitot, jolloin kaikki neljä joukkuetta päätyisivät tasapisteisiin ja järjestys muodostuisi keskinäisten otteluiden maalierolla.

Tämän hetkisen maalieron mukaan järjestys olisi Crocodiles +41, Butchers +7, Wolverines +2 ja Rajaritarit -40.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen runkosarjan ensimmäisellä kierroksella päättyi Crocodilesin selvään 59 – 28 voittoon. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet vuosien ajan kotijoukkuevoittoisia. Wolverines ei ole kyennyt voittamaan Crocodilesiä runkosarjassa Seinäjoella koskaan ja vastaavasti Crocodilesin edellinen voitto on irronnut Wolverinesistä Helsingistä vuonna 2006. Tosin välierissä Wolverines ei ole vastaavasti hävinnyt Seinäjoella kertaakaan.

Ottelun ratkaisu löytyy akselilla Crocodiles option hyökkäys vastaan Wolverines puolustus. Wolverines puolustus löysi pelaamiselleen aivan uuden vaihteen edellisellä viikolla Rajaritareita vastaan jättäen Ritarit vain 7 pisteeseen. Vastaavanlaista huippusuoritusta kaivataan ahmalaumassa myös ensi sunnuntaina. Wolverines puolustus tulee todennäköisesti vahvistumaan ennen sunnuntaina, sillä maajoukkuelinjamies Tomi Pennanen on harjoitellut joukkueen mukana, ja tulee mitä todennäköisimmin esiintymään ottelussa.

Wolverines poissa: Ben Webb WR, Oskari Halttunen DL, Aku Kuhlman K, Matti Vaininen LB