SAJL

Otteluennakko

Butchers - Rajaritarit 29.07.2011

Butchers ja Rajaritarit kamppailevat perjantaina välierien kotiedusta. Se kumpi ottelun voittaa, saa mitä luultavammin kotiedun viikolla 32 pelattavissa välierissä. Rajaritarit ovat olleet osana suurta mediamylläkkää kun Vaahteraliigan toiseksi parhaaksi etenijäksi rankattu Mike Bolio joutui jättämään leikin sivuun ja laittamaan terveytensä etusijalle aivotärähdyksen jälkeen. Kauaa ei Bolion lopettamisuutinen kerennyt vanheta kun Rajaritarit julkaisivat jo uutisen Bolion korvaavasta kovatasoisesta keskushykkääjästä: Nate Kmicistä. Nate Kmic pitää yllä NCAA:n juoksuennätystä ja palkittiin yhdysvaltojen miesten maajoukkueen parhaana pelaajana tänä kesänä. Aikaisemmin kesällä Lappeenrannan päävalmentaja John D. Harperin sopimus purettiin ja Mikko Hovi teki paluun päävalmentajaksi.

Butchersin ja Rajaritareiden hyökkäykset kohtasivat jo kertaalleen tällä kaudella, Butchersin voittaen ottelun 54 - 61 (27 - 27). Molemmissa joukkueissa toivoisi varsinkin puolustuksen kehittyneen kauden aikana, sillä Lappeenrannassa se loisti poissaolollaan. Butchersin puolustuksen linja on vahvistunut sitten edellisen kohtaamisen, sillä sinne värvätty Mika Nuikka ja Marko Luoma, joista ensimmäinen ei päästä ohitseen ketään ja toinen on pitelemätön. Myös Tommi Padatsu saattaa vierailla puolustuksen linjassa. Rajaritareiden hyökkäys on monipuolinen, sillä sekä juoksu- että heittohyökkäys on toiminut tähän asti moitteettomasti poislukien yllätystappio-ottelu Wolverinesia vastaan. Tällä viikolla saapuvan Nate Kmicin maine on kova, mutta kuka ottaa ja tietää kuinka paljon Yhdysvaltojen kivenkovalla linjalla on osuuttaa miehen etenemisiin? Dan Selway loistaa tilastoissa parhaana pelinrakentaja, toisena Butchersin Mackenzie McGrady. Ykköslaitahyökkääjä on Rajaritareiden Anthony Squillini ja kolmas Markku Luoto. Tähän asti Lappeenranta on pelannut heittopainotteisempaa peliä ja Butchers taas on tasapainoitellut heiton ja juoksun kanssa, heittohyökkäyksen ollen joukkueelle hieman mieleisempi.

Butchers sai Roostersia vastaan pelattuun otteluun tärkeitä paluun tekeviä pelaajia, kun Ville Palikainen ja Marko Luoma pukivat harttarit jälleen päälle. Tätä ennen paluun tekivät Tommi Padatsu ja Mika Nuikka. Vaikka tähän asti onkin pärjätty loistavasti nuorilla pelaajilla, varmasti näiden kaikkien konkareiden paluu tuo joukkueeseen lisää itsevarmuutta.

Ottelu näkyy suorana UrhoTV:llä ja pelataan poikkeuksellisesti perjantaina klo 18.30 lähtien. Ottelun pääsylippu on arvoltaan 10ยค ja alle 15-vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi.