SAJL

Otteluennakko

Roosters - Butchers 08.07.2013

Ruotsin maajoukkuetukimies, Roostersin Emil Westrin pitää Suomen ja Ruotsin välisiä eroja pieninä.

- Olen pelannut Ruotsissa ainoastaan ykkösdivisioonassa, en Superserienissä, joten en pääsarjojen vertailu on vaikeaa. Selkeä ero on tietysti se, että täällä hyökkäyksellä on yleensä aina kaksi amerikkalaista taitopelipaikan pelaajaa kentällä, ja heidät pitää ottaa koko ajan huomioon. Mutta kaiken kaikkiaan kahden maan välillä ei tunnu olevan suuria eroja esimerkiksi pelaajien taitotason välillä, viime syksyn maaottelussa Suomea vastaan pelannut Westrin sanoo.

Hän kertoo olevansa tyytyväinen Roostersin alkukauteen.

- Voittosaldomme puhuu puolestaan. Olemme pelanneet hyvää jalkapalloa lukuun ottamatta tappiota Swarco Raidersille. Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue, ja jokainen pelaaja harjoittelee kovaa kehittyäkseen. Uskon että parannamme vielä kauden edetessä kun saamme virheiden määrää pienemmäksi.

Westrin on Roostersin taklaustilastossa kolmantena 13 taklauksellaan. Hän löytää omasta pelistään parannettavaa.

- Tuntuu, että olen pelannut viime aikoihin asti hieman epäröiden. Olen ajatellut liikaa sen sijaan että olisin vain reagoinut tilanteisiin.

Myös tulevaisuuden tavoitteet ovat selvillä.

- Minulla on tavoitteita elämässä, ei niinkään amerikkalaisessa jalkapallossa. Haluan elämäni aikana voittaa ainakin kaksi mestaruutta, lajista riippumatta. Lisäksi haluan edustaa maatani aina kuin mahdollista. Haluan todella voittaa Vaahteramaljan! Katson silloin tällöin viime vuoden finaalia Wolverinesia vastaan ja huudan peliä katsoessani ja toivon samalla, että pääsen pelaamaan tämän vuoden finaaliin.

Roostersin hyökkäys on liigan tehokkain, mikä tarkoittaa sitä että joukkueen puolustus pelaa parasta mahdollista vastustajaa vastaan kaikissa harjoituksissa.

- Se on meille valtava etu. Olen kuullut, että moni joukkue pitää meitä heittopainotteisena joukkueena, mutta se ei pidä paikkaansa. Linjan isot pojat saavat siirrettyä ihmisiä ja keskushyökkääjät pystyvät ottamaan kovia jaardeja linjan keskeltä. Monipuolista hyökkäystä vastaan harjoittelu auttaa puolustustamme paljon.

Maanantaina Roosters kohtaa Porvoon Butchersin. Porvoolaisilla on alla voitot Crocodilesista ja Jaguaareista sekä tappio Indiansille. Joukkue on uudistunut keskushyökkääjäosastolla, kun Josh Schleusner korvasi potkut saaneen Clinton Grahamin. Pelinrakentaja Bill Ashburn johtaa heittotilastoa 293 jaardillaan per peli. Lisäksi hän on heittänyt eniten touchdowneja, 12. Ville Kurvinen ja Micky Kyei puolestaan jakavat kiinniottotilaston ykköspaikan. Molemmilla on kolmen ottelun jälkeen tilillään 18 kiinniottoa. Kurvinen on tehnyt kuusi touchdownia, Kyei viisi.