SAJL

Otteluennakko

Jaguaarit - Wolverines 20.07.2013

Jyväskylän Jaguaarit hävisi lauantain jumbofinaalin 69ersille, ja on nyt liigan ainoa voitoton joukkue. Tappio 69ersille tarkoittaa myös sitä, että jyväskyläläisten pitää voittaa yksi ottelu helsinkiläisiä enemmän noustakseen heidän ohitseen. Päävalmentaja BJ Jensen ei kuitenkaan myönnä joukkueen tuntevan paineita mahdollisen putoamisen suhteen.

- Ennemmin tuntuu, että paineet putosivat nyt kun viimeisetkin pudotuspelimahdollisuudet katosivat. Saatamme jopa pelata paremmin nyt kun meillä ei ole mitään hävittävää ja kukaan ei odota meiltä mitään. Olemme menettäneet 13 pelaajaa loukkaantumisten takia, heistä viisi koko kaudeksi, emmekä ole saaneet asioita rullaamaan oikeaan suuntaan, Jensen pohtii.

Heittopuolustus on ollut yksi Jaguaarien suurimpia ongelmia tällä kaudella. Joukkue on ollut liigan huonoin heittoa vastaan. Jaguaarien vastustajat ovat heittäneet keskimäärin 242 jaardia ottelua kohden hyvällä 58,8 onnistumisprosentilla. Juoksupuolustus Jaguaareilta on sujunut huomattavasti paremmin, päästetyissä jaardeissa joukkue on kolmanneksi paras. Jensen nostaa heittopuolustusongelmien suurimmaksi syyksi loukkaantumiset.

- Ensimmäisen kolmen viikon aikana menetimme aloittavan free safetyn (Kimmo Pasanen), strong safetyn (Joel Honkonen) ja cornerbackin (Jon Erik Talvio). Moneen muuhun joukkueeseen verrattuna puolustussysteemi on melko monimutkainen, ja jouduimme pistämään pelaajia sellaisille pelipaikoille mitä he eivät olleet aiemmin pelanneet. Laitoin heille liikaa painetta kun en yksinkertaistanut puolustusta riittävästi, Jensen myöntää.

- Pelikutsuni ovat myös ehkä olleet liian aggrressiivisia, ja olemme pelanneet miespuolustusta vaikka matchupit eivät ole olleet meille suotuisia. Olen ollut erittäin tyytyväinen muutamien pelaajien kehitykseen, Jensen korostaa.

Jaguaarien pelinrakentaja Evan Mozzochi on heittänyt eniten syötönkatkoja, 10. Heittojaardeissa mitattuna hän on liigan viidenneksi paras.

- Evan on pelannut hyvän kauden. Hän johtaa joukkuetta hyvin, ja on noussut pystyyn muutamien kovien iskujen jälkeen. Suurin ero edellisiin kolmeen kauteen on se, että emme ole saaneet tehtyä riittävästi isoja pelejä. Perttu Ahilan paluu pelikuntoon tuo meille lisää syvää heittouhkaa.

Lauantaina Jaguaarit isännöi hyvään vireeseen päässyttä Wolverinesia. Tahmeasti kauden avannut viime kauden hopeajoukkue on voittanut kolme peliä putkeen, viimeksi Indiansin lauantaina. Kahdessa ottelussa kolme touchdownia tehnyt Jordan Brescacin on tuonut uutta vaarallisuutta joukkueen heittopeliin.

- Olen ihmetellyt sitä miten heillä oli alkukaudesta niin vaikeaa. Heillä on yli kymmenen maajoukkuepelaajaa ja Stephen Stokes ja Cedric Johnson Suomessa ympäri vuoden. Uskon, että kun he vain pelaavat perusfutista niin heidän hyökkäyksensä on yksi liigan vaarallisimpia. He ovat ehkä yrittäneet tehdä liian monia asioita, vaikka he ovat riittävän hyvä joukkue pelaamaan saman pelin vaikka kymmenen kertaa peräkkäin ja silti dominoimaan.

- Puolustuksessa Wolverines on parantanut viime aikoina, alkukaudesta he tekivät virheitä jotka maksoivat heille sarjapisteitä. He pelaavat perusmuodostelmista ja pelaavat kovaa ja kurinalaista jalkapalloa. Siitä tulee hauska peli, Cedric on kova urheilija ja tuntee puolustukseni hyvin. Tuukka Hämäläisestä on myös heille etua siinä että hän tuntee puolustukseni ja ajatusmallini ehkä jopa paremmin kuin minä. Toisaalta olen kohdannut Cedric Johnsonin ja Stephen Stokesin monta kertaa vuosien saatossa sekä pelaajana että valmentajana, joten minäkin kyllä tiedän mitä he tykkäävät tehdä.