SAJL

Otteluennakko

69ers - Roosters 28.07.2013

Paikallisvastustajat Roosters ja 69ers kohtaavat sunnuntaina ensimmäistä kertaa. Puhtaalla pelillä sarjaa johtava Roosters lähtee selvänä ennakkosuosikkina yhden ottelun voittanutta nousijaa vastaan.

- 69ersissa on useita hyviä yksilöitä niin hyökkäyksen kuin puolustuksen puolellakin. Kirkkaimpana johtotähtenä loistaa Charles McCrea, joka pelinopeudellaan on kykeneväinen isoihin peleihin. Alkukauden osalta joukkue on luottanut hyökkäyksessään enemmän juoksupeliin. Puolustuksen puolella näkyy myös selkeästi, että joukkue on saanut harjoitella hyvän juoksuhyökkäyksen puolustamista harjoituksissa tehden heidän juoksupuolustuksesta heidän puolustuksensa vahvimman osa-alueen, Roostersin päävalmentaja Juha Hakala pohtii.

69ers on heittänyt kuudessa pelaamassaan ottelussa yhteensä vain 462 jaardia. Roostersin yhden ottelun heittojaardikeskiarvo on 305 jaardia. Juoksujaardeja 69ers on kerännyt toiseksi eniten Crocodilesin jälkeen, 966. Juoksuyrityksiä joukkueella on 212, heittoja 120. Hakalan mukaan 69ersin hyökkäyksen vahva juoksupainotus ei ole muuttanut Roostersin puolustuksen otteluun valmistautumista juurikaan.

- Valmistautuminen koostuu pitkälti samoista osiosta kuin mitä tahansa muuta joukkuetta vastaan, suurimmat erot ovat team-osioiden scout-hyökkäyksen peleissä joissa on enemmän juoksupainotusta johtuen vastustajan pelivalinnoista.

69ersin tärkein pelaaja on ollut sekä pelinrakentajana että keskushyökkääjänä pelaava McCrea. McCrea on 610 juoksujaardillaan liigan kakkonen.

- Charles McCrean kaltaisia pelaajia vastaan puolustuksen täytyy pystyä pelaamaan gap-vastuut kurinalaisesti ottelun jokaisella yritykselle, sekä pitää yllä hyvä pursuit jotta vältytään isoilta peleiltä, Hakala sanoo Roostersissakin pelanneen McCrean puolustamisesta.

Roostersissa on viime vuosina nähty useiden nuorten kotimaisten pelaajien nousuja parrasvaloihin. Tällä kaudella läpimurtonsa on tehnyt nopea laitahyökkääjä Kimi Linnainmaa, joka on Roostersin kiinniottotilaston kakkonen 32 kiinniotollaan. 15,2 jaardia per kiinniotto on liigan kärkipään lukemia. Maanantaina hän teki TAFTia vastaan kaksi touchdownia ja otti yhdeksän kiinniottoa.

- Kimi pelaa hienoa kautta, joka on päässyt nyt viime viikkoina muutaman alkukauden hitaamman kierroksen jälkeen täysin vauhtiin.
Kimin huippusuorittaminen ei ole tullut millään tavalla yllätyksenä, kun on päässyt seuraamaan hänen talviharjoitteluaan ja kehittymistä
viime kaudesta lähtien. Kimi on tehnyt hurjan määrän töitä viedäkseen itseään eteenpäin urheilija ja siihen kun lisätään vielä hänen luontainen lahjakkuutensa urheilijana niin menestys on taattua, Hakala kehuu.

Hakalan mukaan Roostersin puolustuksesta puuttuu edelleen muutamia pelaajia loukkaantumisten takia.

- Puolustuksen terveystilanne on sama kuin TAFT-ottelussa, eli kohtuullisen hyvä. Ja mikä tärkeintä saimme TAFT pelissä ajettua puolustukseemme sisälle joukkueeseen palanneen Miikka Lievosen sekä kauden alusta joukkueen mukana olleen Tatu Riihimäen. Molemmat tulevat paikkaamaan tukimiesosastollamme olevia loukkaantumisia.