SAJL

Otteluennakko

Crocodiles - Jaguaarit 27.07.2013

Crocodilesin päävalmentaja Charles Rifenbark uskoo, että joukkueen uusi pelinrakentaja Steven Adams kerkeää pääsemään riittävän hyvin sisälle joukkueen hyökkäyspeliin ennen lauantain ottelua Jaguaareja vastaan.

- Hän ennättää olemaan mukana kolmissa harjoituksissa ja useissa kokouksissamme. Emme käytä kovin monia hyökkäyspelejä muutenkaan, joten jauhamme niitä läpi viikon aikana. Steve on pelannut jalkapalloa kauan ja on fiksu kaveri, joten hyökkäyksemme oppiminen ei ole hänelle mikään ongelma.

Rifenbark perustelee pelinrakentajan vaihdosta joukkueen hyökkäyspelin muuttumisella.

- Tarvitsimme taskusta heittävää pelinrakentajaa. Steve ja Rodney (Brown) ovat täysin erilaisia pelinrakentajia. Kokeilimme spread read -hyökkäystä, mutta meillä ei vain ole siihen sopivia pelaajia tai aikaa harjoitella sitä. Se vaatisi sitä että pystyisimme harjoittelemaan kovalla tempolla. Nyt olemme pelanneet kahdella tight endillä ja fullbackillä.

Alkukauden pelinrakentajana pelannut Rodney Brown siirtyy Adamsin tulon myötä laitahyökkääjäksi.

- Rodney on hyvä pelinrakentaja ja olisi täydellinen pelaaja oikeassa pelisysteemissä. Tempo spread -hyökkäyksessä haluaisin ilman muuta Rodneyn pelinrakentajakseni.

Pudotuspelipaikasta tiukasti kamppailevan Crocodilesin kauden ehdoton ykkösnimi on ollut keskushyökkääjä Jocques Crawford. Crawford johtaa 685 jaardillaan liigan juoksutilastoa ja on tehdyissä touchdowneissa liigan ylivoimainen ykkönen. Crawford on tehnyt 16 touchdownia kun tilaston kakkosella, Butchersin Micky Kyeillä on viisi tilillään viisi TD:tä vähemmän.

- Joc on älykäs pelaaja ja antaa minulle arvokasta palautetta pelien aikana. Linjamme on blokannut hyvin mutta katsoessani pelejä jälkikäteen hämmästelen aina sitä miten paljon jaardeja Joc hankkii yksinään, Rifenbark sanoo.

Kuuden kierroksen jälkeen Crocodiles on neljäntenä mutta tasapisteissä Butchersin ja Indiansin kanssa. Lauantaina Seinäjoelle saapuu voitoton Jyväskylän Jaguaarit.