SAJL

Otteluennakko

Butchers - Roosters 03.08.2013

Kuudesti Vaahteramaljan 2000-luvulla voittanut Porvoon Butchers on tiukan paikan edessä viimeisen kolmen kierroksen aikana. Porvoolaiset ovat voittaneet seitsemästä ottelustaan kolme, ja ovat lähellä jäädä pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten sen jälkeen kun seura palasi liigatasolle 2002. 11 kauden pudotuspeliputki on liigan pisin. Lauantaina sarjakärki Roosters saapuu vieraaksi keskuskentälle.

- Nyt pitäisi hoitaa loput pelit jos mielimme jatkaa pelejä. Lauantai on pakkovoiton paikka, päävalmentaja Pertti Lautala myöntää.

- Kausi on ollut suuri pettymys. On ollut paikkoja ottaa voittoja mutta nyt olemme tässä tilanteessa, ensimmäistä kauttaan päävalmentajana toimiva Lautala sanoo. Myös Seinäjoella pelattava Crocodiles-Wolverines -ottelu on tärkeässä asemassa Butchersin playoff-haaveiden kannalta. Butchers voitti ainoan ottelunsa Crocodilesia vastaan, joten kahdenkeskisessä tasapistetilanteessa porvoolaiset olisivat edellä.

- Koko kausi on ollut tasapaksua, Lautala sanoo.

- Nuorille pelaajille tämä on ollut armeijan takia vaikea kausi, koska he eivät ole päässeet harjoittelemaan. Mutta loppukaudesta heitäkin pitäisi saada ajettua sisään.

Lauantaina vastus on kovaa luokkaa. Roosters on voittanut kaikki ottelunsa ja piste-ero on vakuuttava 306-122.

- Vastaan tulee liigan kovin joukkue. Emme tiedä pelaako Robert Johnson, mutta heillä on hyviä pelaajia ilman Robertiakin.

Sunnuntaina ilman Johnsonia pelannut Roosters kaatoi 69ersin 34-9.

Yksi Butchersin kauden valopilkuista on ollut Micky Kyei, joka on tehnyt lopullisen läpimurtonsa liigan suomalaiseliittiin. Kyei on 46 kiinniotollaan liigan ykkönen. Touchdown-tilastossa hän on jaetulla kakkossijalla Stephen Stokesin ja Andre Privottin kanssa. Kaikki ovat tehneet 11 TD:tä. Butchersin laitahyökkääjistä Ville Kurvinen on pelannut hyvän kauden, vaikkakin Wolverinesin Jeremy Henderson piti hänet ilman kiinniottoja maanantain ottelussa.

Roosters

Poissa:
Mark De Swart
Roni Salonen
Joni Ranta-aho
Oskari Lähdeaho
Jussi Honkonen

Epävarmat:
Kimi Linnainmaa
Aleksi Aitala
Tatu Riihimäki
Alexander Kuronen
Patrik Puhtimäki
Sampo Ranta
Onni Juvonen


Butchers

Poissa:Lampinen, Haverinen, Ignatius

Epävarmat:N. Roiko, Paananen, Lind