SAJL

Otteluennakko

Indians - Roosters 18.08.2013

Vaikka Roosters on jo varmistanut runkosarjan voiton, päävalmentaja Juha Hakala ei pidä päätöskierroksen vierasottelua Indiansia vastaan merkityksettömänä.

- Vaikka pudotuspelipaikat ovat jo ratkenneet ei ottelu ole merkityksetön. Kaikki ottelut lähdetään voittamaan ja yksi tämän kauden tavoitteistamme viime kauden jälkeen oli parantaa 9-3 -recordiamme. Tämä ottelu on yksi etappi siinä tehtävässä. Otteluun tuo myös lisämausteensa ettei yksikään joukkue ole sitten kauden 2005 pystynyt voittamaan liigan runkosarjaa puhtaalla pelillä, Hakala sanoo.

Edellinen joukkue joka selvitti runkosarjan ilman tappioita oli Seinäjoen Crocodiles, joka tosin tuolla kaudella taipui Vaahteramaljassa Butchersille.

Hakala ei koe merkityksettömien otteluiden vievän terää joukkueen iskukyvystä.

- Matsi pudotuspelien alla antaa meille ylimääräisen viikon hioa ja harjoitella omaa tekemistämme vieläkin paremmalle tasolle ennen isoja pelejä. Itse koen ottelun parempana valmistautumisena pudotuspeleihin kuin esimerkiksi viikon tauon.

Hakala ei paljasta, kuinka paljon Roosters aikoo lepuuttaa avainpelaajiaan Kouvolassa.

- Peluuttaminen on sidoksissa meidän pelisuunnitelmaamme ja jos asiat etenevät pelisuunnitelmiemme mukaan on mahdollista yllä pitää hyvää
rotaatiota ja sen puolesta antaa kaikille ansaittuja downeja kentällä.

Roosters on antanut pelinrakentaja Eino Matikaiselle runsaasti peliaikaa tällä kaudella. Viime viikonlopun Jaguaarit-ottelussa hän heitti kolme touchdownia.

- Eino Matikainen on esiintynyt varsin mallikkaasti tulokaskaudellaan liigassa jenkkifudiksen vaativimmalla pelipaikalla pelinrakentajana ja täyttänyt roolinsa hyvin. Esimerkkinä hänen hyvästä suorittamisestaan voisi poimia viimeisen kolmen ottelun tilastot: Hän on heittänyt varsin onnistuneesti 21/35 (60%) heittoa joista on syntynyt 6 TD:tä.

Indiansin kausi päättyy Roosters-otteluun. Hyvin kauden aloittaneet kouvolalaiset ovat hävinneet viisi ottelua putkeen.