SAJL

Otteluennakko

TAFT - 69ers 01.08.2014

TAFT vastaan miehet mustissa, Helsinki 69ers
Vaahteraliigaa pelaavan Vantaan TAFTin kotiottelut jatkuvat perjantaina MUP stadionilla, kun he kohtaavat vanhat taistelutoverit jo divisioonakausilta, eli Helsinki 69ersin. Joukkueet ovat runkosarjassa tasapisteissä, ja kentältä voittajana poistuva joukkue on askeleen lähempänä pudotuspelejä.
Tuleeko ottelusta hyökkäys- vai puolustuskilpailu?
Vantaan TAFT on tuttuun tapaansa vakuuttanut puolustuksen ollessa kentällä. Puolustuksen linjassa hyvää kautta pelaavat Okko Outinen (#90) ja Juuso Laherma (#88), eikä unohtaa sovi myöskään kahteen suuntaan ahertavaa Riku Lainetta (#76). Tukimiesosastolla tahtipuikkoa on heiluttanut Niko Kuikka, jonka pelaaminen on vielä epävarmaa edellisessä ottelussa tulleen polvivamman takia. Antti Kousa (#15) jatkaa varmasti hyviä otteitaan, mutta mikäli Kuikka on poissa puolustuksen keskeltä, kantavat Teemu Holopainen (#47) ja junioreista joukkueeseen noussut Joonas Mattila (#6) vastuun 69ersin juoksun pysäyttämisestä. Puolustuksen takakenttä saa kaivattua vahvistusta, kun takamies EJ Woods saapuu torstaina Suomeen ja on toivottavasti valmiina tositoimiin paikallisvastustajaa vastaan.
TAFT puolustus on pystynyt pitämään vastustajat keskimäärin 22 pisteessä per ottelu, kun taas 69ersin vastaava luku on reilut 30 pistettä. TAFTin juoksupuolustus on pelannut hyvin, varsinkin kun otetaan huomioon että joukkue on pelannut kovia juoksujoukkueita, Porvoon Butchersia, Helsinki Roostersia sekä Anders Turku Trojansia vastaan. Joukkue on myös poiminut vastustajien heittoja sekä peittänyt rähmäyksiä yhteensä 15 kertaa, joten puolustuksen osalta voidaan odottaa hyviä otteita myös perjantaina. Vastustaja 69ers on parantanut otteitaan edelliskausista, ja onkin yllättäen heittopuolustustilastojen kärjessä. Joukkuetta vastaan on edetty heittämällä keskimäärin alle 150 jaardia per ottelu, joten heittopainotteisella TAFT hyökkäyksellä tulee olemaan hikinen iltapuhde edessään.
Hyökkäyspuolelta TAFTin odotetaan jatkavan siitä mihin kahdessa edellisessä ottelussa on jääty. Heittohyökkäys on alkanut lämpenemään, ja John Kelly onkin löytänyt laitahyökkääjiään kahdessa viime ottelussa kuuden touchdownin arvoisesti ilman syötönkatkoja. Juoksupuolella TAFT on edennyt keskimäärin alle 70 jaardia per ottelu, mutta perjantaina odotetaan kuitenkin hyviä suorituksia ja maaleja koko keskushyökkäjätriolta; Kasper Villa (#38), Roope Metsä (#36) ja Arto Lopperi (#14). Laitahyökkääjistä La Trice Little (#5) pelasi uransa ensimmäisen ottelun Indiansia vastaan ja otti jo hyviä kiinniottoja, joten häneltä voidaan odottaa myös perjantaina hyvää ottelua. Jani Luiro (#84) on päässyt maalien makuun viime otteluissa, ja Toni Lemmetyinen (#22) on pitkänä laiturina varmasti tärkeä kohde pelinrakentaja Kellylle. Myös viime ottelusta sivussa ollut Mikko Parikka (#33) palaa kokoonpanoon, ja on Patrik Pölläsen (#85) kanssa tärkeässä roolissa sisemmän laitahyökkääjän paikalla.
Päävalmentaja Kuusisto, pre-seasonilla oli jo ottelu 69ersia vastaan, mitä mietteitä sinulla on tulevasta perjantain ottelusta?
”Miehet mustissa, aina niin rakas vastustaja. Pre-season ottelulla ei ole tässä kohtaa mitään merkitystä. Puolustuksen tulee erityisesti huomioida RJ Long. Ei toki 69ers hyökkäys ole ainoastaan hänen varassaan, mutta hän on heidän selkeä kohde numero yksi. 69ers puolustus on muuttanut puolustuksen perus fronttia preseasonista. Meidän pitää pystyä monipuoliseen hyökkäyspeliin jos haluamme menestyä tässä ottelussa. Hyökkäyksen linjan on saatava 69ers frontti liikkumaan ja oltava tukimies Robert Bellin iholla koko ajan. Tärkein asia otteluun valmistautuessa on oma suorittaminen, tilanteet pitää tunnistaa ja kyetä toteuttamaan. Toivottavasti molempien joukkueiden fanit löytävät perjantaina Myyrmäkeen!”
Ottelu pelataan siis perjantaina 1.8 Myyrmäen MUP Stadionilla klo 18.30 alkaen. TAFT toivottaa kaikki tervetulleeksi nauttimaan perjantai-illan jenkkifutiksesta. Liput 10 euroa, alakouluikäiset 5 euroa (vanhemman seurassa ilmaiseksi). Ottelu on myös Veikkauksen pelikohteena, ja otteluun pääseekin Veikkaus-kortilla 2 yhden hinnalla!
SAJL Roadshow saapuu myös Myyrmäkeen, ja päivällä klo 12-16 onkin mahdollista käydä tutustumassa lajiin sekä Vantaan TAFTiin Paalutorilla kauppakeskus Myyrmannin vieressä. Innokkaimmille faneille saattaa myös löytyä vapaaliput illan otteluun.

TAFT Poissa: Shubert, Salo, Lehtonen, Tuoma
TAFT Epävarmat: Kuikka, Sorsa, Woods