SAJL

Otteluennakko

Crocodiles - Butchers 09.08.2014

Paljon panosta lauantaina

Viime viikonloppuna Turun Yläkentällä kauden ensimmäisen tappionsa Vaahteraliigassa kärsinyt Crocodiles jatkaa tiivistä ottelurupeamaansa kohti runkosarjan loppua. Edessä on kolme elintärkeää kotiottelua, joista ensimmäiseen saapuu vieraaksi 2000 -luvun todellinen jenkkifutisdynastia, Porvoon Butchers.

Butchers voitti vuosina 2005-2010 kuusi SM-kultaa peräkkäin. Vuonna 2005 Crocodiles joutui taipumaan 17-7, 2006 oli Wolverinesin vuoro nöyrtyä 41-22, 2007 sai Crocodiles jälleen tyytyä hopeaan kirvelevästi 15-14, 2008 ja 2009 jalkoihin jäi Roosters numeroin 47-41 ja 47-16. Viimeisimmän mestaruutensa Butchers otti taas Crocodilesin kustannuksella vuonna 2010. Numerot olivat 30-17.

Kuten arvata saattaa, luvassa on ihan mieletön vääntö, sillä Butchersin on käytännössä miltei pakko voittaa lauantaina taistellessaan Vantaan TAFT:n kanssa neljännestä pudotuspelipaikasta. Crocodilesille ottelun tärkeys on yhtä suuri. Voittamalla lauantaina ja kaatamalla myös 69ersin, Wolverinesin ja Indiansin, saa Crocodiles takuuvarmasti kotiedun pudotuspeleihin. Sijoitus ratkeaa kuitenkin vasta viimeisen kierroksen ottelussa Trojansin ja Roostersin kesken edellyttäen, että kolmikko kaahaa tappioitta siihen saakka.

Butchersin kausi on ollut kuin vuoristoradasta. Joukkue voitti molemmat pre-season-ottelunsa. Sen jälkeen sarjapeleissä tuli nokkaan ensin Trojansilta kotona 28-12, samoin Roostersilta 57-38 ja kolmannen tappion aiheutti TAFT Vantaalla numeroin 32-22.

Sen jälkeen kurssi kääntyi. Butchers kaatoi Indiansin 38-21, Wolverinesin 69-18 ja viimeksi 69ersin 55-20. Koko homma korreloituu selkeästi LSU:ssa pelanneeseen keskushyökkääjä RJ Jacksoniin, sekä vastustajien juoksupuolustukseen. Ensimmäiset kolme ottelua sarjan kärkiporukoihin kuuluvia ryhmiä vastaan tuottivat miehelle 37 kannolla 267 jaardia ja neljä touchdownia.

Seuraavat kolme ottelua sarjan häntäpään ryhmiä vastaan puolestaan muokkasivat tilastot uuteen uskoon. Mies kantoi palloa 50 kertaa saalistaen 706 jaardia ja muhkeat 11 touchdownia.

Voittoputki poikki

Crocodilesin viisi ensimmäistä ottelua päättyivät voittoihin. Vasta Turussa siis tuli tappio. Nyt odotetaan tietenkin kotijoukkueen palaavan tasolleen. Ainakin elementtejä siihen on olemassa, sillä Trojansia vastaan kokonaan sivussa ollut Vaahteraliigan säkkikuningas, Prince Gooden, palaa kehiin. Samoin mukana on vajaat kaksi neljännestä Turussa pelannut Ashley Dewing. Kummankin läsnäolo on tervetullut lisä erityisesti juoksupuolustukseen, sillä vieraiden heittouhka on melko olematon.

Pelinrakentaja Jabari Harris on heittänyt kuudessa ensimmäisessä sarjapelissä yhteensä 101 kertaa, joista omille on päätynyt 42 heittoa. Syötönkatkoja on tullut kaksi kappaletta ja yhteisjaardit ovat 587. Heitoista kuusi on tuottanut TD:n, mutta Harris on itsekin kunnostautunut pallonkantajana edeten 443 jaardia tehden siinä sivussa seitsemän touchdownia. Kuten "kuvasta näkyy", on juoksu Butchersin terävin raateluhammas.

Parannettavaa jäi paljon

Crocodilesin vierailu Suomen vanhaan pääkaupunkiin, Turkuun, meni poskelleen. Ei siitä pääse yli, eikä ympäri. Kotijoukkue iski kipeästi niistä varsin epätyypillisistä virheistä, joita vieraat tekivät. Kolmas neljännes oli ratkaisevassa roolissa kahden rähmätyn pallon jälkeen syntyneiden touchdownien myötä.

Hyökkäyksessäkään ei saatu nyt irti parasta, sillä pallot eivät tarttuneet hyppysiin kuten aiemmin on nähty. Myös muutamat pelivalinnat jäivät harmittamaan. Ensimmäinen puoliaika pysyttiin mukana, mutta sitten kävi hassusti. Toisaalta myös bensiini tuntui ehtyvän tankista. Goodenin puuttuminen, Mika Nissisen säären murtuminen ja Ashley Dewingin ulosajo olivat kaikki kuin suolaa haavoihin.

Vaikka tätä katselee millä mittarilla, niin todella paljon jäi parannettavaa kaikilla osa-alueilla. Oletusarvo on, että kotijoukkueen heittohyökkäys on se ase, jolla pistetään taululle riittävä määrä pisteitä. Puolustus on jopa Turku ottelun Waterloo huomioon ottaen pärjännyt hyvin.

Pitkä yhteinen historia

Seurat ovat yhteisen Vaahteraliigahistorian aikana ottaneet toisistaan mittaa jo 36 kertaa. Otteluista 14 on pelattu Seinäjoella, viisi Helsingissä ja 17 Porvoossa. Helsingissä pelatut ottelut ovat olleet mitalipelejä ja niissä on Butchers isosti niskan päällä.

Vuodesta toiseen on väännetty ihan huolella tiukkoja koitoksia. Kotona Crocodiles on voittanut yhdeksän peliä ja Porvoossa saman verran. Kerran on hierottu jopa tasapeli. Butchersilla on yhteensä 14 voittoa tilillään.

Ensimmäisen kerran päitä kolisteltiin kaudella 1992, jolloin molemmat ottelut olivat huikeita trillereitä. Kotona Crocodiles voitti 16-14 ja vieraskentällä hierottiin perin harvinainen tasapeli lukemin 17-17.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kerran Porvoossa. Siellä kotijoukkue otti pisteet melkoisessa ilotulituksessa lukemin 51-35. Kyllähän tässä revansseja halutaan. Paljon on hampaankolossa ja kipeästi tarvitaan voittoa. Sama se on varmasti vierasjoukkueenkin leirissä. Voittoa tarvitaan, halutaan ja yritetään saada se hinnalla millä tahansa.

Ilmatieteenlaitos lupailee Nordic Nutrients Areenalle ihan mukavan leppoisaa 24 asteen lämpöä ja aurinkoa.