SAJL

Otteluennakko

TAFT - Roosters 18.08.2014

Pelit jatkuvat Myyrmäessä, seuraavana Roosters

Vantaan TAFT saa ensi maanantaina vastaansa runkosarjaa johtavan Helsinki Roostersin. Kauden avausottelussa Velodromilla TAFT piti Roostersia hetkittäin tiukoilla, mutta hyökkäyksen tehottomuus vaivasi, ja pisteet jäivät tuolloin Helsinkiin.

TAFT hakee parannusta hyökkäyspeliin

Neljännellä sijalla välieräpaikassa kiinni majaileva TAFT saa vastaansa kovan haasteen, kun heittosirkusta pyörittävä Roosters saapuu MUP-Stadionille. TAFT on voittanut kolme ottelua putkeen, mutta suoritukset ovat ailahdelleet vielä liikaa molemmin puolin palloa. Nyt tarvitaan selkeää tason nostoa, mikäli aiotaan haastaa liigan kärkikaksikko Roosters ja Trojans, sekä TAFTin kanssa pudotuspelipaikkaa kärkkyvä Butchers. Myös päävalmentaja J-P Kuusisto on tietoinen asiasta: ”Roosters on joukkueena selkeästi kovempi kuin edelliset vastuksemme. Meidän täytyy löytää suorittamiseen lisää itsevarmuutta ja päättäväisyyttä, jotta saamme hyökkäyksen rullaamaan ja puolustukselle tarvittavaa lepoa. Vaikka maanantain vastus on kova, lähdemme taistelemaan voitosta.”

TAFT tähtää ottelussa Roostersin hyökkäyksen pitämiseen sivurajalla, sillä punavalkoiset helsinkiläiset ovat nakuttaneet tällä kaudella keskimäärin 43 pistettä per ottelu, kun TAFTin vastaava lukema jää 25:n. Pelinrakentaja John Kellyltä odotetaan tason nostoa, sillä 3 syötönkatkoa ja rähmäys viime maanantaina Wolverinesia vastaan piti joukkueen hyökkäyksen sivurajalla suurimman osan pelistä. Myös turhat rangaistukset söivät vantaalaisten tehoja, sillä takapakkia tuli reilusti, minkä lisäksi kaksi touchdownia liputettiin rangaistuksilla pois. Päävalmentaja Kuusisto peräänkuuluttaa mentaalipuolelle varmuutta: "Virheet ja rangaistukset on pidettävä minimissä jos haluamme voittaa. Epävarmuuteen ei ole varaa, koska heidän kokeneet pelaajat rankaisevat varmasti jokaisesta virheestä. ”

TAFT sai hyviä uutisia treeniviikon alkuun, kun maajoukkueessakin pelannut tukimies Riku Sorsa (#52) tekee paluun pelikentille toivuttuaan polvivammasta. Sorsa tulee varmasti olemaan suuressa roolissa puolustuksen keskellä, kun TAFT pyrkii pysäyttämään Roostersin heittopainotteista hyökkäystä. Myös säkitystilaston kakkosella Okko Outisella (#90) puolustuksen linjassa pitänee kiirettä, kun vastassa on useita maajoukkueen aloittavia linjamiehiä Iiro Luodon johdolla. Roostersin alkukauden kovin maalintekijä Jaycen Spears loukkaantui Euroopan kentillä, ja miehen pelaaminen on vielä epävarmaa. Jere Jussila on paikannut miestä hyvin, joten TAFT joutuu panostamaan vahvasti sekä heiton että juoksun puolustamiseen.

Roosters on kova tasonmittaus

Kaksi edellistä Vaahteramaljaa voittanut Roosters lähti selvänä ennakkosuosikkina Vaahteraliigakauteen 2014. Joukkue lähti isolla rungolla kohti kesää, mutta myös otteluohjelma oli massiivinen, kun joukkue osallistui Euroopan Champions Liigaan tuoden mukanaan kirkkaimmat mitalit Suomeen. Valtava ottelumäärä on alkanut näkyä joukkueessa, sillä loukkaantumisia on tullut niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin puolella. Suurimpana menetyksenä voidaan pitää pelinrakentaja Robert Johnsonin kauden päättänyttä polvivammaa, mies on kuitenkin ollut molempien mestaruuksien takuumiehenä ja tuttu suomalaiselle jenkkifutiskansalle jo monen vuoden ajan. Roosters sai nopeasti uuden pelinrakentajan, kun Ranskan liigaa pelannut Sean Shelton hankittiin Johnsonin korvaajaksi. Shelton on pelannut hyvin ottelut Indiansia ja 69ersia vastaan, mutta maanantain TAFT ottelua voitaneen pitää todellisena koitoksena sille, kuinka hyvin hän on löytänyt yhteisen sävelen laitahyökkääjiensä kanssa.

TAFT lähtee haastamaan Roostersia usealla rintamalla. Tukimiesosastolla taklaustilaston kärkimies Niko Kuikka (#44) hakee jatkoa hyvälle kaudelleen ja nyt kun Sorsa on mukana pelissä, voidaan EJ Woodsia (#2) käyttää monipuolisemmin eri pelipaikoilla niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Garrett Griffeth (#9) ja Akseli Olin (#24) ovat poimineet useita syötönkatkoja tällä kaudella, saako tämä jatkoa maanantaina? Myös hyökkäyksen puolelta odotetaan onnistumisia Roostersin vahvaa puolustusta vastaan. Mikäli John Kellyn heitot osuvat kohdalleen ja ajoitukset nappiin, voivat Jani Luiro (#84) ja Toni Lemmetyinen (#22) yllättää Roosters takakentän.

TAFTin kaksi edellistä, todella tiukkaa kotiottelua eivät ole jääneet kiinni kotiyleisön kannustamisesta, sillä ääntä on riittänyt MUP-Stadionin lehtereillä. TAFT toivookin jälleen fanien löytävän paikalle kannustamaan kotijoukkuetta Roostersin kaatoon! TAFTin Akseli Olin lähetti myös terveiset faneille: ”Roosters on rakas vihollinen, jolle ei kuitenkaan anneta armoa. Odota tulikuumaa ottelua, josta ei tule puuttumaan tunnetta ja latausta!”

TAFT toivottaa kaikki tervetulleeksi seuraamaan Vaahteraliigan huippuottelua maanantaina 18.8 Myyrmäen MUP-Stadionille. Ottelun avauspotku klo 18.30, liput 10 euroa, alakouluikäiset 5 euroa (vanhemman seurassa ilmaiseksi).