SAJL

Otteluennakko

TAFT - Trojans 22.08.2014

TAFT saa perjantaina vastaansa Trojansin

Vantaan TAFTin tiukka jefuviikko päättyy perjantain otteluun Anders Trojansia vastaan. Turkulaisjoukkue on runkosarjassa toisena tasapisteissä TAFTin maanantaisen vastuksen, Roostersin kanssa. Kauden aiempi kohtaaminen Turussa päättyi vantaalaisten kannalta harmittavasti Trojansin 27-14 voittoon.

TAFTin puolustus valmiina

Maanantainen ottelu Roostersia vastaan näytti, että TAFT pystyy taistelemaan loistavasti sarjan ennakkosuosikkeja vastaan. TAFT puolustus piti pintansa, ja Roosters pääsi vain kertaalleen touchdownin makuun. Vantaalaisten puolustus onkin pelannut tällä kaudella erittäin hyvin, mistä kertoo joukkueen sija kolmanneksi vähiten pisteitä päästäneenä joukkueena. Perjantaina vastaan asettuva Trojans asettaa TAFT puolustuksen kovan paikan eteen, silä turkulaisjoukkue johtaa sarjan hyökkäystilastoja sekä pisteiden, että kerättyjen jaardien määrässä per ottelu. TAFTin takakentällä Garrett Griffeth (#9) on napannut jo 5 ja Akseli Olin (#24) 4 syötönkatkoa, joten Trojans pelinrakentaja Jonathan West joutuukin olemaan tarkkana heittäessään palloa TAFT puolustuksen keskelle. Lisäksi pelikentille palannut tukimies Riku Sorsa (#52) pelasi loistavan ottelun Roostersia vastaan, joten Turun keskushyökkääjä Jocques Crawford joutuukin tekemään täyden päivätyön pallonkantajana, mikäli haluaa pysyä tilastoidensa tahdissa (152 jaardia/peli). TAFT on toisaalta ainoa joukkue, jota vastaan Crawford on juossut tällä kaudella alle 100 jaardia, ja vantaalaiset varmasti haluavat pitää tuon tilaston yhä perjantain ottelun jälkeen.

Löytääkö TAFT hyökkäys yhteisen sävelen?

TAFTin akilleen kantapäänä on ollut tällä kaudella joukkueen hyökkäyspeli. Heittopainotteisena hyökkäysjoukkueena tunnettu TAFT on heittotilastojen seitsemäntenä onnistuttuaan keräämään reilut 160 heittojaardia per ottelu. Tämä on auttamatta liian vähän, mikäli halutaan pysyä mukana mestaruustaistelussa. Juoksujaardeja vastaavasti on kertynyt ottelua kohden 72, joista suurimman osan on juossut pelinrakentaja John Kelly (#16). Kasper Villan (#38) ja Arto Lopperin (#14) odotetaan jakavan pallonkantovastuu perjantain ottelussa, kun Roope Metsä (#36) joutuu reisivamman takia olemaan sivussa Trojansia vastaan. Edellisen ottelun valopilkku oli La Trice Little (#5), joka teki amerikkalaisen jalkapallouransa ensimmäisen touchdownin Roostersia vastaan. TAFT laitahyökkääjiltä odotetaankin tasonnostoa Turkua vastaan, mikäli pisteet halutaan pitää kotona. Pysyäkseen mukana ottelun voittotaistelussa, TAFT hyökkäyksen on saatava pitkiä draiveja, joiden on ehdottomasti päädyttävä pistesuoritukseen. Varmaa on kuitenkin se, että Myyrmäessä nähdään jälleen kovatasoinen jenkkifutisottelu, josta ei puutu latausta.

Yleisölle kiitos

Vantaalla pelatuissa otteluissa on ollut tällä kaudella tunnelmaa. Myyrmäen urheilupuiston stadionin lehterillä on ollut viime otteluissa pitkälti yli 400 katsojaa, jotka ovat kannustuksellaan tuoneet peliin ehdottomasti lisää tunnetta.
TAFT tukimies Niko Kuikka on ollut yleisön kannustuksesta fiiliksissä: "Iso hatunnosto TAFT Faneille! Mikään ei ole parempaa kun pelata kovaäänisen kotiyleisön edessä!"
Saadaanko perjantaina täyteen 500 katsojaa? Tule paikalle, kun TAFT pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa Myyrmäen urheilupuistossa perjantaina 22.8.2014 Anders Turku Trojansia vastaan, ottelu alkaa klo 18.30. Liput 10e/5e.