SAJL

Otteluennakko

Saints - Falcons 30.08.2014

Ensi lauantaina kello 17.00 Pyynikin kentällä pelataan Tampere Saintsin ja Hyvinkään Falconsin kannalta tärkeä ottelu – voittaja jatkaa välierästä 1-divisioonan finaaliin pelaamaan Spagettimaljasta.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti kauden mittaan, ensin Hyvinkäällä Falcons voitti 6 pisteellä ja Saints voitti vuorostaan Tampereella 7 pisteellä.
Kummassakin ottelussa nähtiin sekä virheitä ja pallonmenetyksiä että hienoja yksilösuorituksia ja tiukkoja kamppailuja. Samaa on suurella todennäköisyydellä tarjolla tulevassa ottelussa Pyynikin tekonurmella.

Sanonnan mukaan on olemassa vale, emävale ja tilasto, joten katsotaanpa tilastojen valossa hiukan tulevaa ottelua:
Saints hyökkäys on tehnyt keskimäärin 25,2 pistettä/ottelu, Falconsin 21,6. Saints puolustus on päästänyt keskimäärin 27 pistettä/ottelu, Falconsin 18,5 pistettä. Kotijoukkueen heittohyökkäys on edennyt keskimäärin 183,5 pistettä ja Falconsin 161,8. Kotijoukkueen heittopuolustus on päästänyt keskimäärin 152,4 jaardia ja Falconsin 129,6 jaardia. Kotijoukkueen juoksuhyökkäys on edennyt keskimäärin 138 jaardia ja Falconsin 148,9 . Vastaavasti juoksupuolustus on Saintsilla päästänyt keskimäärin 156,4 jaardia ja Falconsilla 144,9 jaardia.

Mitä ylläolevista luvuista itse asiassa voi päätellä ajatellen tulevaa ottelua – ei muuta, kuin vastakkain on kaksi hyvin tasaväkistä joukkuetta, jotka hyvän päivän sattuessa ( lue ei pallon rähmäyksiä, ei turhia rangaistusjaardeja jne) etenevät hyvin ja puolustavat tiukasti. Yksi asia on Saintsilla ollut koko kauden rautaa. Hyökkäyksen linja on antanut pelinrakentaja Lari Siitoselle hienosti aikaa, hänet on säkitetty 7 ottelussa vain kahdesti. Vastustajan Robbie Mattey on säkitetty 8 ottelussa 14 kertaa.

Saintsilla on voiton avaimet kädessään silloin, kun joukkue pelaa kurinalaisesti ilman viime otteluissa nähtyjä turhia rangaistuksia, eikä palloa turhaan menetetä vastustajalle pompottelun tai tiputtelun takia.
Niin kauan kun jokainen pelaaja tekee kaikkensa ja pelaa täysillä, on Saints vahva ehdokas toiseksi joukkueeksi Spagettimaljaan. Toivottavasti edustuksen pelaajat ottavat tahtitilasta mallia viime viikonlopun Saintsin U 19 joukkueen Suomen mestaruuteen päättyneestä ottelusta.

Saints päävalmentaja Teemu Majander pohdiskeli ottelua tähän malliin:
Tuntuu hyvältä saada välieräpeli kotikentälle. Kausi on ollut hieman rikkonainen ja henkisestikin haastava. Pelin eri osa-alueilla on ollut vuoron perään omat ongelmansa ja täysin 100 %:sta peliä emme ole vielä pelanneet. Tuntuu että pienet marginaalit ovat vuorotellen olleen meidän puolella ja meitä vastaan.

Pelasimme Falconsia vastaan runkosarjassa kaksi todella tasaista peliä. Eromme ovat todella pieniä. Loukkaantumiskuormaa on kaikilla tässä vaiheessa kautta, mutta luulisin molempien kykenevän jalkauttamaan lauantaina tasavahvat joukkueet. Isot virheet yleensä kääntävät tasavahvat pelit puoleen tai toiseen mutta niiden ollessa tasan esiin nousevat perustaidot: kumpi blokkaa ja taklaa paremmin.

Tässä ottelussa Tampere Saints tarjoaa Falconsin kausikorttilaisille mahdollisuuden tulla lauantai-illan huumaan kannustamaan omaa joukkuetta. Falcons kausikortilla kaksi yhden hinnalla! Mielenkiintoista nähdä, onko Pyynikillä vähintään yhtä kova kannustus kuin oli U 19 loppuottelussa viime sunnuntaina!

Ottelu alkaa poikkeuksellisesti kello 17.00 – paikalla tietysti Saints kahvio ja makkaragrilli!
Pääsyliput 5 ยค, alle 15 vuotiaat ilmaiseksi.

POISSA
Saints: RB Jussi Airaksinen, DB Miko Plihtari, LB Antti Tuominen, OL Topias Räty, OL Lauri-Matias Reponen,
WR Henri Laine
Falcons: Tuukka Hietamäki, Harri Maunu
EPÄVARMAT:
Saints: WR Ottopekka Leskinen
Falcons: DB Jaakko Josefsson, WR Toni Asikainen, WR Karri Piela, LB Jyrki Puska, LB Ville Josefsson, OL Erkki Leitsaro, OL Drenit Mulaj, WR Kalle Koljonen, DL Joonas Kolkka