SAJL

Otteluennakko

Steelers - Falcons 14.06.2014

STEELERS VS FALCONS lauantaina 14.6.2014 klo 12.00 Väinölänniemen kentällä

 

Tulevan lauantain ottelussa kohtaavat sarjataulukossa kolmantena oleva Kuopio Steelers ja neljäntenä oleva Hyvinkää Falcons. Steelersillä on alla kolme ottelua, joista kaksi on päättynyt kuopiolaisten voittoon. Kuopiolaiset kärsivät tappion Tampere Saintsille avausottelussaan Kuopiossa. Falconsilla puolestaan on alla yksi ottelu vähemmän kuin Steelersillä ja pistetilillä on tällä hetkellä yksi voitto ja yksi tappio.

 

Falconsin joukkue on huomattavasti Steelersiä kokeneempi ja joukkueen runko onkin pysynyt lähestulkoon samana viime vuodesta. Viime kaudella Falcons sijoittui 1-divisioonassa neljänneksi ja viilettääpä joukkueen riveissä myös muutama maajoukkuetason pelaajakin. Falconsilta on odotettavissa monipuolista pelaamista, niin heitto- kuin juoksupuolellakin ja Steelers-puolustuksessa saadaankin olla hereillä. Toistaiseksi Steelers on kohdannut hyvin juoksupainotteisia joukkueita, joten lauantain ottelussa päästään todennäköisesti testaamaan myös kuopiolaisten heittopuolustuksen pitävyyttä. Steelers on kuitenkin osoittanut ensimmäisissä peleissään, että otteluita voitetaan tahdolla ja kovalla työllä, ei aiemmalla kokemuksella, joten kuopiolaisten pelitasoa ei kannata aliarvioida.

 

Steelers-hyökkäys nojaa vahvaan juoksupeliin ja RB Laura Pulkkinen onkin ollut huikean kovassa iskussa viimeistellen Steelersille yhdeksän TD:tä ensimmäisten kolmen ottelun aikana. Falcons-puolustus saakin olla tarkkana, sillä Steelersin optionhyökkäyksestä löytyy juoksuvoimaa myös muilta pelipaikoilta. Steelers-puolustuksessa vastustajan rivejä niittänyt FS Marianne Tanninen on dominoinut kuopiolaisten puolustusta vahvoilla otteillaan. Tannisen tilille on kertynyt huimaavat 29 taklausta viimeisessä kahdessa ottelussa. Falconsin kuuma pelaaja tulee olemaan QB Vilma Sippola, joka on pelannut vahvan alkukauden. Falconsin pisteistä on vastannut useampi pelaaja, joten heidän hyökkäyksensä tulee olemaan vaarallinen pysäytettävä.

 

Lauantaina Väinölänniemellä on odotettavissa kahden joukkueen tasainen taistelu, jonka voittajasta tullaan käymään kovaa kamppailua. Kickoff kello 12.00, liput 5 euroa. Tervetuloa!