SAJL

Otteluennakko

West Coast Phoenix - Trojans 12.05.2018

West Coast Phoenix – Turku Trojans 12.5.2018
Kausi käyntiin paikalliskamppailulla

Pitkä talvi on vihdoin takana, kun West Coast Phoenix käynnistää kolmannen kautensa naisten 1-
divisioonassa lauantaina 12.5. kello 13. Vastaan asettuu mielenkiintoinen tulokas naisten divisioonassa, sillä välivuotta viettänyt Vaahteraliigan kestomenestyjä Turku Trojans on koonnut rivinsä ja on valmiina nostamaan naisten joukkueensa uudelleen Suomen jenkkifutiskartalle.

Naisten sarjat kokivat talvella mullistuksia ja käynnistyvään naisten 1-divisioonaan osallistuu 11 joukkuetta eripuolilta Suomea. Sarja on jaettu kahteen lohkoon ja runkosarjan päätyttyä lohkojen kaksi parasta jatkavat matkaansa välieriin. Uuden mielenkiintoisen haasteen tuo divisioonan yhdistäminen Vaahteraliigan, kun divisioonan finaalin voittaja nostetaan suoraan mukaan Vaahteraliigan välieriin. Teoriassa siis naisten 1-divisioonajoukkueella on mahdollisuus voittaa myös Suomen mestaruus!

West Coast Phoenixin valmistautuminen kauteen on sujunut ongelmitta. Joukkue on harjoitellut
talvikaudella 3-4 kertaa viikossa ja on aikaisessa vaiheessa päässyt hiomaan pelikuvioita isolle kentälle. Phoenixin runko on pysynyt hyvin kasassa ja joukkueen matkaan on lähtenyt uusia lupaavia pelaajia, jotka on hyvin saatu ajaettua sisään joukkueeseen. ”Joukkue on sekoitus nuoruuden intoa ja jo vähän kokemustakin”, toteaa Phoenixin päävalmentajana jatkava Joni Lehtomäki. Reilusta 35 pelaajasta koostuva Phoenix-rosterissa on leveyttä, mutta kauden kynnyksellä vaivannut loukkaantumissuma on rajoittanut harjoitusvahvuutta. ”Toivottavasti saadaan kaikki pelaajat kuntoon ennen kauden alkua. Vielä muutamien pelaajien kanssa katsotaan päivä kerrallaan pelikuntoa.”, Lehtomäki jatkaa.

Vastustaja Turku Trojans on tulokas naisten divisioonassa, mutta sen riveissä vilisee kokeneita pelinaisia. Muunmuassa jenkkifutiskasteensa Raisiossa saaneet Mia Rohkimainen ja Terhi Mäkinen, sekä Kirsti
Nirhamo ja Jonna Hakkarainen, voittivat viime kaudella SM-kultaa Helsinki Wolverinesin riveissä, joten helppoa kauden avausottelusta ei tule. Nähtäväksi jää, miten Trojansin uudet pelaajat ovat pystyneet ammentamaan oppia kokeneilta pelureilta ja millaisilla aseilla he kauteen lähtevät.

Tuttuun tapaan Phoenixin pelinrakentajana ja kapteenina jatkaa Ronja Sulin, joka johdattaa Phoenix-hyökkäystä monipuolisesti sekä heitto, että juoksupeleillä. Heittopeleissä vastuuta kantaa edellisten vuosien tapaan uloittuva laitahyökkääjä Noora Railonmaa. Sulin – Railonmaa -parivaljakko onkin vuosien mittaan päässyt hiomaan yhteispeliään ja on varmasti monen joukkueen tarkkailulistalla nostettu esille.
Tarkkailua on varmasti aiheuttanut myös keskushyökkääjä kaksikkona jatkava Annukka Kainulainen sekä Emmi Karru. Vahva ja nopea etenijäpari aiheutti viime kauden edetessä harmaita hiuksia monille puolustuksille, eikä varmasti helpolla pääse vastustajat tänäkään vuonna.

Phoenix puolustuksessa on koettu enemmän muutoksia kuin hyökkäyksen puolella. Viime vuonna
mielettömän kehityskaaren läpikäynyt ja joukkueen vuoden puolustajaksi valittu Aino Joro jatkaa totutusti linebackina, mutta hänen rinnalleen tuodaan uutta verta. Sekä Heidi Koponen, että Minttu-Miina Harjula siirtyvät hyökkäyksen puolelta puolustukseen pysäyttämään vastustajia. Uutta verta puolustukseen tuovat myös nuoret Oona Saarinen ja Amanda Rouhiainen, jotka siirtyivät paikalliskamppailijan junioripuolelta viime kauden päätteeksi Phoenixin riveihin. Nuoret tytöt eivät ole lähteneet naisten sarjaan pelkästään kumartelemaan, vaan ovat jo treeneissä osoittaneet tosinaisen otteita.

Jännittävä kauden avausderby siis luvassa! Phoenixin kotiotteluissa tuttuun tapaan selostus, joten lajista tietämättöminkin pääsee varmasti nauttimaan ottelun huumasta. Kioskista virvokkeita ja purtavaa pikkurahalla! Myös Weenix –maskotti on palannut talvilomaltaan ja saapuu kannustamaan omiaan ja ilostuttamaan lapsia. Lapsille lisäksi tarjolla poniajelua 3 euron hintaan. Pue siis oranssia tai mustaa päälle ja tule Kerttulan lehtereille nauttimaan aurinkoisesta äitienpäiväviikonlopusta jenkkifutiksen merkeissä!