SAJL

Otteluennakko

Wolverines Blue - West Coast Phoenix 27.05.2018

Naisten I-divisioonassa siirrytään kolmannen kierroksen otteluihin. Sunnuntaina Helsinki Wolverinesin (1-1) ja raisiolaisen West Coast Phoenixin (1-1) välisellä pelillä Brahen kentällä voi olla suuri merkitys loppukautta silmällä pitäen, sillä kahteen lohkoon jaetussa sarjassa vain lohkon kaksi parasta jatkaa runkosarjan jälkeen pudotuspeleihin.

Kotijoukkue Wolverinesin kausi on alkanut niukalla voitolla Lohja Lionessesista ja selkeällä tappiolla Turku Trojansia vastaan. Päävalmentaja Pekka Lamminsalo näkee paljon positiivista joukkueen kehityksessä. ”Meillä on muihin joukkueisiin nähden hieman erilaiset lähtökohdat ja tavoitteet. Kärkitavoite on ollut saada peluutettua uusia pelaajiamme laajalla rintamalla ja kehittää pelaajia. Toisena tavoitteena on ollut peluuttaa harkitusti myös veteraanejamme, jotta pääsemme aloittamaan Naisten Vaahteraliiga -kauden jo kovalla pelinopeudella. Tähän mennessä uskon onnistuneemme hyvin.”


Tulevaa peliä varten Lamminsalo uskoo perustekemisen palvomiseen. ”Pistetaulun lukemista huolimatta pelasimme Turkua vastaan hyvin. Hyökkäys eteni ehjillä draiveilla ja puolustus pakotti Turun etenemään tasaisesti. Kummallakin puolella palloa on kyse enää viimeistelystä. Pallojen kiinniotot, pursuit ja taklaaminen ratkaisun hetkillä pitää vielä parantua, mutta suunta on oikea. Näitä asioita lähdemme parantamaan.”Wolverinesin tavoin myös feenix-linnut ovat hävinneet Trojansille. Toisessa pelissään WCP kuitenkin otti selvänumeroisen 32-0-voiton Hyvinkää Falconsista. Alkukauden loukkaantumiset ovat valitettavasti rokottaneet rosteria. ”Kausi on lähtenyt pelillisesti käyntiin lähes suunnitelmien mukaan. Trojans-tappio oli luonnollisesti pettymys mutta kautta on vielä reilusti jäljellä. Loukkaantumisten näkökulmasta kausi on startannut todella huonosti. Loukkaantumiset ovat aina ikäviä, mutta näin kauden alussa niiden vaikutukset ovat suuret”, päävalmentaja Joni Lehtomäki summaa.Tulevassa ottelussa menestymiseen Lehtomäki peräänkuuluttaa tasaisempaa suoritusta ottelun. ”Joukkueen suoriutuminen niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin puolella vaihtelee ottelun edetessä vielä liian paljon. Meidän pitää lähteä Helsinkiin voitonnälkäisenä, ja pystyä pitämään hyvä tempo ja fiilis yllä läpi koko pelin. Näillä eväillä voitto tulee Raisioon.”


Ottelu pelataan sunnuntaina 27.5. klo 15:30 Brahen kentällä. Tule mukaan seuraamaan!

Suosittelemme seuraamaan ottelussa erityisesti näitä pelaajia:

Helsinki Wolverines
OL #67 Mira Kulonen
LB #88 Elisa Laine
RB #13 Kiira Kesä-Heino

West Coast Phoenix
DL #30 Veera Miettunen
LB #40 Oona Saarinen
QB #1 Ronja Sulin