SAJL

Otteluennakko

Bouncers - Steelers 16.06.2018

OTTELUENNAKKO: MIKKELI LADY BOUNCERS VS KUOPIO STEELERS
5. kierros, la 16.6. klo 12.00 Urpolan kenttä, Mikkeli
Mikkeli Lady Bouncers kohtaa kauden toisessa kotipelissään lisää savottaria, kun vastaan astelee Kuopio Steelers. Edellinen kohtaaminen Steelersiä vastaan oli kaudella 2016 – ja sekin Urpolan pyhätöllä – jolloin Bouncers voitti Steelersin 44-0. Tuolloin vaikean kauden jälkeen Steelers haki uudelleen vauhtia naisten II-divarista, ja joukkueen uudelleenkasaus ja hengen hakeminen tuotti tulosta: Steelers osoitti lujuutensa ja voitti suvereenisti kaudella 2017 II-divarin ja lunasti ansaitusti paikkansa takaisin naisten I-divarissa. Ottelu Steelersiä vastaan tulee olemaan ensisijaisen tärkeä, sillä Steelers lähtee otteluun 3-0 asetelmasta sarjataulukon kärjestä Bouncersin pitäessä toiseksi viimeistä sijaa 3-1 suhteella. Kierroksella 4 pelattu peli Steelers vs. Eagles päättyi kuopiolaisten 52-6 voittoon, joten savotarten välisestä kamppailusta on odotettavissa erittäin tiukka vääntö.
Mikkeliläisten kausi on alkanut vaihtelevissa merkeissä. Kauden avauspeli Jyväskylä Jaguarseja vastaan päättyi Bouncersin selkeään 36-0 voittoon, mutta sen jälkeen tie on ollut mutkainen. Vieraspeli naisten vaahteraliigasta I-divariin siirtynyttä Seinäjoki Crocodilesiä vastaan päättyi marginaaliseen tappioon tulostaulun näyttäessä lukemia 26-24 seinäjokelaisten hyväksi. Peli oli puolin ja toisin tiukkaa vääntöä ja pisteistä käytiin tasaväkistä kamppailua loppuun asti. Seuraavana viikonloppuna vieraspeli Kotkassa tuotti karvaan 40-28 tappion. Toiselle puoliajalle lähdettiin lukemista 14-8, mutta Eaglesin monipuolisempi hyökkäys toimi erittäin hyvin ja erityisesti divarin nopeimpiin juoksijoihin kuuluva Essi Söderholm onnistui kerta toisensa jälkeen kiertämään Bouncersin puolustuksen rusetille. Pelin jälkeen Bouncersia kohtasi tiukka reflektointi, ja kolmen viikon pelitauko tuli oikeaan aikaan. Tauon aikana mikkeliläisillä on ollut hyvä mahdollisuus kasata rivinsä kertaalleen ja miettiä perusteellisesti, minkä täytyy muuttua asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.
Kuopion joukkueesta löytyy niin ikään raudanlujaa kokemusta kuin uutta vertakin. Erityisesti WR/DB Evi Laajapuro sekä RB/LB Laura Pulkkinen tulevat haastamaan niin Bouncersin hyökkäystä kuin puolustustakin. Bouncersin joukkueesta taas löytyy jo viime kaudellakin esillä olleet tutut nimet pistepörssin ja taklaustilastojen kärjestä, mutta kuopiolaisten voittamiseksi tarvitaan koko joukkuetta, eikä vain yksittäisiä pelaajia. Kuopion joukkue on voittanut tähän mennessä kaikki pelinsä (12-20, 0-48 ja 52-6), joten on sanomattakin selvää, että I-divarin runkosarjan voittoon yltääkseen täytyy Bouncersin kukistaa lauma raudanlujia naisia. Lady Bouncersin rosterista löytyy paljon kokemusta, taitoa ja fysiikkaa höystettynä potentiaalisten rookieiden tahdonvoimalla. Kahden edellisen pelin tappion jälkeen Steelersiä vastaan nähdäänkin varmasti erittäin järjestäytynyt, kurinalainen ja fyysisesti pelaava portsarilauma, joka ei anna jaardiakaan periksi vastustajalle.
Tule paikalle katsomaan ja kannustamaan, kun Etelä- ja Pohjois-Savo ottavat mittaa toisistaan!
Kickoff la 16.6. klo 12.00, Urpolan kenttä, Mikkeli. Paikan päällä myös kahvio.
Tervetuloa!