SAJL

Otteluraportti

Roosters - Butchers 17.07.2006

Butchersin vei pisteet Roostersilta

Porvoo Butchers oli liian kova pala Roostersille ja vei sarjapisteet mukanaan 17-49 (14-35) vierasvoitolla. Vaikka Roostersin hyökkäys saikin edettyä ottelussa 313 jaardia, niin pallon menetykset ja heikko alku estivät sitä nousemasta taistelemaan voitosta. Butchers osoitti ottelussa kovuutensa ja sen ettei joukkuetta vastaan ole varaa tehdä virheitä, jos mielii voittaa.

Butchers avasi pisteiden teon ensimmäisellä neljänneksellä kahdella maalilla. Ensin Petrus Penkki löysi Ville Palikaisen 75-jaardin heittomaaliin ja neljänneksen loppupuolella Nathan Connor vei pallon Roostersin maalialueelle 5-jaardin juoksulla. Kun Sami Mikkosen molemmat lisäpistepotkut suuntautuivat tolppien väliin, johti Butchers neljänneksen jälkeen 0-14. Toisella neljänneksellä Roostersin hyvin käynnistynyt hyökkäysvuoro päättyi Henri Forsbergin syötönkatkoon, jonka tämä palautti aina Roostersin 10-jaardin linjalle 63-jaardin palautuksella. Hetkeä myöhemmin Penkki tavoitti Pekka Piminäisen 5-jaardin heittomaaliin ja Mikkonen lisäsi johtonumeroiksi jo 0-21. Roosters vastasi kuitenkin välittömästi. Vain 12 sekuntia ehti kulua pelikellosta kuin Henri Myöhänen viiletti maaliin Donald Allenin 80-jaardin heitosta. Kari Hytönen kavensi lisäpisteellä tilanteeksi 7-21. Roostersin toiveet lisäkavennuksesta karkasivat Santtu Äyräväisen syötönkatkoon, jota seuranneen hyökkäysvuoron päätti Penkin 20-jaardin heitto Ville Kurvisen maaliin. Mikkosen jatkaessa varmoja lisäpistepotkuja tilanne oli jo 7-28. Connor lisäsi porvoolaisten johtoa vielä 5-jaardin juoksumaalilla, kun peli aikaa oli jäljellä alle kaksi minuuttia, mutta Roosters onnistui kaventamaan 11 sekuntia ennen puoliaikaa Tuomas Kivisaaren kiinniotolla Allenin heitosta. Hytönen potkaisi taukonumeroiksi 14-35.

Toisella puoliajalla Roosters pääsi ensin pisteiden makuun. Maalialueen vierestä se joutui kuitenkin tyytymään vain potkumaaliin. Hytönen potkaisi 23-jaardin potkulla kavennuksen tilanteeseen 17-35, mutta kun viimeisestä kahdesta maalista vastasi Butchers, ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Molemmat Butchersin maalit toisella puoliajalla syntyivät Kurvisen kiinniotoilla Penkin heitoista. Mikkosen onnistuneiden lisäpisteiden myötä loppunumeroiksi jäi 17-49 porvoolaisten hyväksi.