SAJL

Otteluraportti

Roosters - Crocodiles 06.08.2006

Crocodiles Roostersia tehokkaampi

Seinäjoki Crocodiles voitti selkeästi Helsinki Roostersin sunnuntaina velodromilla lukemin 7-40 (0-19). Roosters pääsi ottelussa etenemään kuitenkin 268 jaardia, mutta tällä kertaa se ei saanut kännettyä etenemistään pisteiksi. Crocodiles aloitti pisteiden teon ensimmäisellä neljänneksellä pelinrakentaja Davon Vinson tavoittaessa Jukka Satolan 17 jaardin heittomaaliin. Lisäpistepotku kuitenkin epäonnistui ja Crocodiles johti 0-6 ensimmäisen neljänneksen jälkeen. Toisella neljänneksellä sama parivaljakko oli asialla jälleen ja siirsi Crocodilesin 0-12 johtoon 38 jaardin heittopelillä. Lisäpistettä yritettiin tällä kertaa saada pelaamalla, mutta yritys epäonnistui. Joukkueet näyttivät siirtyvän puoliajalle näissä numeroissa, mutta Vinson oli eri mieltä ja 49 sekuntia ennen puoliaikaa karkasi 52 jaardin juoksumaaliin. Tällä kertaa lisäpistettä potkaisemassa ollut Arto Similä potkaisi lisäpisteen sisään ja Crocodilesille 0-19 puoliaika johdon. Roostersin toinen neljännes oli tehoton ja se rähmäsi pallon kaksi kertaa vastustajalle.

Crocodiles aloitti kolmannen neljänneksen pitkällä liki puolet neljänneksestä kestäneellä hyökkäysvuorolla. Kun Vinson juoksi pallon hyökkäysvuoron päätteeksi Roostersin maaliin ja Similän potku onnistui, johti Crocodiles ratkaisevan tuntuisesti 0-26. Viimeisen neljänneksen vaihteeseen Roosters sai vihdoin hyökkäysvuoronsa toimimaan ja Kalle Da Silva murjoi viimeisen neljänneksen alkajaisiksi kavennuksen kahden jaardin juoksulla. Kari Hytönen potkaisi lisäpisteen sisään kaventaen tilanteeksi 7-26. Crocodiles lopetti mahdollisen loppukirin kuitenkin alkuunsa ja Marko Rissanen juoksi vain muutamaa hetkeä myöhemmin Crocodiles johdoksi 7-33 Similän lisäpisteellä. Kun seuraavan Roosters hyökkäyksen päätteeksi Seinäjoen Shawn Grant palautti lentopotkun 68 jaardin päästä maaliin , oli peli ohi. Similä lisäsi vielä päätöslukemiksi 7-40 potkullaan.

Roostersin tehokkain oli jälleen pelinrakentaja Donald Allen, joka juoksi itse 47 jaardia ja heitti 198. Kiinniottajana kunnostautui Tuomas Kivisaari, joka seitsemällä kiinniotollaan keräsi 125 jaardia. Seinäjoen puolella pelinrakentaja Davon Vinson juoksi 57 jaardia ja 2 maalia sekä heitti 92 jaardia ja kaksi maalia. Marko Rissanen juoksi 99 jaardia ja yhden maalin ja Jukka Satola otti 4 kiinniottoa, joilla hän teki 2 maalia ja eteni 78 jaardia. Puolustuksen puolella Roostersin Aleksi Astor keräsi 6,0 taklausta ja ainoasta pelinrakentajasäkistä vastasi Jari Ruotsalainen. Crocodilesin tehomies oli Shawn Grant, joka vaarallisten lentopotkun palautusten lisäksi sai 7,0 taklausta tililleen ja aiheutti yhden rähmäyksen.