SAJL

Otteluraportti

Trojans - Crocodiles 19.08.2006

Crocodiles katkaisi Trojansin viimeisenkin oljenkorren
19.8.2006
Crocodiles otti yllättävänkin vaisusta Trojansista selkeän 39-0 voiton Urheilupuiston yläkentällä lauantaina. Tappio tiesi sitä, että Trojans menetti mahdollisuuden päästä neljän parhaan joukkoon ja playoffotteluihin.

Ennen ottelua Trojansin mahdollisuudet näyttivät vielä kohtuullisilta, sillä Crocodilesin pelaavasta kokoonpanosta puuttui iso joukko ratkaisupelaajia, muiden muassa kaksi kovaa keskushyökkääjää Teemu Löllö ja Teemu Ivalo sekä laitahyökkääjä Jukka Satola ja potkaisija Tomi Natri. Poissaoloilla ei kuitenkaan näyttänyt olevan suurtakaan merkitystä tai sitten Trojansin lataus ei ollut ihan kohdallaan, sillä sekä Seinäjoen hyökkäys että puolustus pelasivat aivan toisella tasolla kuin turkulaiset.

Seinäjoen pisteidenteon aloitti Mikko Rissanen, joka juoksi pallon lähietäisyydeltä maaliin. Potkaisija Natrin sijaisena toiminut Janne Tikkanen potkaisi lisäpisteen haarukkaan vieden Seinäjoen 7-0 johtoon. Trojansin hyökkäys kävi lyhyellä visiitillä kentällä ilman mainittavaa tulosta ja Crocodilesin saatua uudestaan pallon, alkoi tulostaululla taas tapahtua. Tällä kertaa asialla oli Shawn Grant, joka koppasi pelinrakentaja Davon Vinsonin heittämän syötön ja juoksi pallon läpi kentän maaliin asti. Pituutta pelille saatiin mittavat 74 jaardia. Tikkasen lisäpistepotku epäonnistui, joten tilanne taululla nyt 0-13.

Tässä vaiheessa alkoi näyttää turkulaisittain pahalta, mutta painajainen oli vasta alussa. Aloituspotkun jälkeen Trojansin pelinrakentaja Chuck Guedo kadotti otteen palloon ja ensimmäisenä irtonaisen pelivälineen päälle ehti luonnollisesti vihreänuttuinen pelaaja, Tuomas Leinonen. Ja kuin pisteeksi iin päälle pelinrakentaja Chuck Guedo loukkasi vielä polvensa ja joutui jättämään kentän. Guedon tilalle joutui pikakomennuksella Tuukka Hämäläinen, joka pelasikin olosuhteisiin nähdeen mainiosti. Rähmäyksen jälkeisen Crocodilesin pitkän hyökkäysvuoron päätteeksi Mikko Rissanen juhli illan toista maaliaan Trojansin päädyssä. Lisäpistepotku meni tälläkin kertaa väärään osoitteeseen, joten tulostaulu osoitti lukuja 0-19.

Toisella neljänneksellä kotikatsomon tunnelmia kohotti hetkellisesti Ville Järviö, joka katkaisi pelinrakentaja Vinsonin syötön ja palautti pallon aina maaliin asti, mutta päivän teemaan sopien, tuomaristo löysi tilanteessa virheen ja maali hylättiin. Trojans sai kuitenkin pallon itselleen, mutta uudestaan maalialueelle sitä ei enää saatu. Seinäjoki sen sijaan siinä onnistui, kun pelinrakentaja Vinson vieraili Trojanspäädyssä lyhyen QB keepin päätteeksi. Lisäpistepotku ei vieläkään osunut kohdalleen ja lukemiksi ynnättiin 0-25, joka jäi myös puoliaikatulokseksi.

Ottelun toisella puoliskolla Trojansin ahdinkoa lisäsi vielä tukimies Janne Salosen loukkaantuminen. Crocodiles tekaisi vielä muutaman maalin voittonsa sinetiksi. Ensin Janne Tikkanen nappasi Vinsonin lyhyen heiton maalilaueella ja viimeisestä maalista vastasi taas Shawn Grant, joka poimi Vinsonin pitkän 47 jaardin heiton aivan maalialueen kalkkiviivoilla. Tällä kertaa Janne Tikkanen onnistui molemmissa lisäpistepotkuissaan ja loppunumeroiksi kirjattiin 0-39 vierasjoukkueelle.

Crocodilesin parhaana palkittiin Mikko Rissanen ja Trojansilta sekä puolustuksen takakentällä että pelinrakentajana uurastanut Tuukka Hämäläinen. Tilastot kertovat karua kieltä joukkueiden tasoerosta. Crocodiles eteni kaikkiaan 496 jaardia, joista 316 juosten ja 180 heittäen. Trojansin vastaavat lukemat olivat 130 kokonaisjaardia, juosten 64, heittäen 66. Koko otteussa Trojans sai vain viidesti uudet yritykset Crocodilesin 22 vastaan.

Trojansilla oli otteluun lähdettäessä vielä mikroskooppisen pienet mahdollisuudet päästä neljän joukkoon voittamalla sekä Crocodiles että Wolverines, jälkimmäinen vielä yli 15 pisteellä, samalla kun Wolverinesin pitäisi hävitä molemmat jäljellä olevat ottelunsa. Tätä matematiikkaa ei nyt tarvita, sillä homma toppasi jo ensimmäiseen esteeseen.

Jäljellä on vielä yksi ottelu runkosarjaa ja sekään ei ole aivan merkityksetön. Trojans on tällä hetkellä sarjassa viidentenä ja perässä tulevalla Rajaritareilla on tasapisteissä. Mikäli Rajaritarit ottaa pisteet Wolverinesilta, joka on siis jo varmistanut playoffpaikkansa, lappeenrantalaiset ohittavat Trojansin. Voitto viimeisessä ottelussa Wolvoista varmistaa kaikissa tilanteissa viidennen sijan. Trojans on 24 pelaamansa sarjakauden aikana sijoittunut vain viidesti viidettä sijaa huonommin, viimeksi vuonna 1995, jolloin Trojans oli kuudes.

Kari Toivonen