SAJL

Otteluraportti

Butchers - Roosters 09.09.2006

BUTCHERS FINAALIIN!

Porvoon Butchers ei hyytynyt kauden tähän asti tärkeimmässä pelissä. Roosters antoi kelpo vastuksen ja ensimmäisellä neljänneksellä ja ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan antoi myrskyvaroituksen. Henri Myöhäsen 40 jaardin kiinniotolla Roosters siirtyi johtoon ja kun Kari Hytösen lisäpistepotku osui haarukkaan, oli tilanne 0-7.

Butchers kuitenkin pystyi myös viemään hyökkäystään ja ensimmäisellä neljänneksellä se tekaisi TD:n Nathan Connorin 3 jaardin kannolla.
Sami Mikkonen nakutteli tänään lisäpistepotkut 100% sisään ja kun ensimmäisellä neljänneksellä potkumaali löysi osoitteensa johti Butchers 10-7.

Toisella neljänneksellä Roosters hukkasi pallon rähmäämällä ja hyvistä kenttäasemista Butchers kasvatti johtoaan ensin 16-7 ja lisäpoistepotkun jälkeen 17-7. Roosters oli kuitenkin päättänyt myydä nahkansa kalliisti ja Donald Allenin upea heitto ja Henri Myöhäsen yhtä upea 79 jaardin heittopeli vietiin pohjiin. Kari Hytönen ei
epäonnistunut ja tilanne 17-14.

Seuraava Butchersin hyökkäysvuoro kaksi peliä ja TD, tekijänä 33 jaardin juoksupelillä Nathan Connor. Tilanteessa 24-14 Roosters eteni tehokkaasti ja Kalle DaSilva sai luvan kaunistella numeroita 2 jaardin juoksupelillä, sekä onnistuneella lisäpisteellä numeroiksi 24-21.Kolmannen neljänneksen aluksi Butchers jyräsi hyökkäyksensä pohjiin asti kun Markus Haverinen nappasi 24 jaardin heiton kiinni. Tuloksena TD ja lisäpisteen jälkeen 31-21.

Roosters pääsi yrittämään hyökkäystä, mutta Butchers puolustus oli oppinut Roosters hyökkäyksen ja Allenin metkut, eikä tällä kertaa enää etenemistä tapahtunut. Butchers hyökkäys toisaalta terästäytyi ja veikin taas hyökkäysvuoronsa pohjiin asti. Tällä kertaa kunnian sai Nathan Connor 14 jaardin juoksulla. Lisäpiste taas Mikkosen kengästä haarukkaan ja tilanne jo 38-21.

Neljännen neljänneksen alkupuolella Butchers kasvatti johtoaan kun ottelun parhaaksi Butchers pelaajaksi valittu työjuhta Markus Haverinen kantoi palloa tehokkaasti ja Nathan Connor viimeisteli 2 jaardin TD:n ja Mikkonen viimeisteli. Tilanne jo ratkaisevan oloisesti
45-21 Butchersille

Neljännellä neljänneksellä Roosters yritti vielä kovasti päästä peliin mukaan, mutta ei pystynyt puhkomaan Butchers puolustusta. Kuitenkin Butchersin hyökkäysvuoron päädyttyä punttiin Roosters sai kun saikin erittäin pitkän Tuomas Kivisaaren 42 jaardin heittopelin maalialueelle
ja lisäpistepotkun jälkeen tilanne 45-27. Pelikello oli jo kulunut loppuun ja Butchers viimeisteli loppuottelupaikan pelaamalla polvea.