SAJL

Otteluraportti

Trojans - Butchers 04.06.2007

TROJANSILLE MAKEA AVAUSVOITTO BUTCHERSISTA

Trojansin amerikkalainen monitoimimies Johnell Wyatte oli turkulaisten 27-21 voiton takuumiehenä kahdella maalillaan ja 237 edetyllä jaardillaan. Butchers kiri Trojansin 21-0 johdon vielä tasoihin, mutta turkulaisilta löytyi vielä moottorista yksi vaihde, jolla pisteet saatiin jäämään Auran rannalle.

Trojans sai otteluun salama-alun, kun kolme ensimmäistä hyökkäysvuoroa päättyivät kaikki maaliin. Maalinteon aloitti Janne Stenberg, jonka jälkeen Johnell Wyatte maalasi kahdesti. Toisella neljänneksellä Butchers alkoi löytää lääkkeitä turkulaishyökkäyksen pysäyttämiseen, mutta pistetili avautui vasta, kun Butchers pääsi Trojansin ison rangaistuksen avittamana parin jaardin päähän maaliviivasta.

Kolmannella neljänneksellä Butchers hyödynsi Trojansin virheet ja tuli mukaan voittotaisteluun. Ensin Porvoon Santtu Äyräväinen katkaisi Ryan Mitchin syötön ja teki tilanteesta maalin. Heti seuraavalla Trojansin hyökkäysvuorolla Mitchin viistosti taaksepäin Antti Palmroosille suunnattu syöttö putosi kentälle ja Ville Kurvinen oivalsi ensimmäisenä pallon olevan pelattavissa. Kurvinen poimi pelivälineen ja juoksi maaliin asti. Kun Sami Mikkosen kaikki lisäpistepotkut osuivat haarukkaan, oltiin tasatilanteessa 21-21.

Viimeisellä neljänneksellä Johnell Wyatte sytytti turkulaiset upealla puntin palautuksella maalialueelle. Maali hylättiin pelissä olleen virheen takia, mutta suoritus herätti Trojansin taisteluun. Hetkeä myöhemmin Ryan Mitch paikkasi aiemman syötönkatkonsa juoksemalla pallon lähietäisyydeltä maaliin. Lisäpistepotku lipui niukasti ohi jättäen tilanteessa 27-21 Butchersille vielä hyvät voittomahdollisuudet.

Ottelu huipentui viime sekunneille, kun pelikellon näyttäessä nollaa ja turkulaisten jo juhliessa kentällä tuomarit ilmoittivat, että aikaa on vielä yhteen peliin. Pelinrakentaja Justin McKenzien heitto meni pitkäksi, mutta tilanteesta tuomittiin Trojansille syötön vastaanoton häirintä ja Porvoo sai vielä yhden tilaisuuden ottelun voittoon. McKenzie rullasi pitkälle vasemmalle ja yritti tavoittaa maalialueella laitahyökkääjää, mutta pallo kirposi tämän sormenpäistä ja peli päättyi Trojansin riemuun.

Kari Toivonen