SAJL

Otteluraportti

Roosters - Jaguaarit 03.06.2007

Roosters niukasti Jaguaareja parempi

Helsinki Roosters avasi Vaahteraliiga kautensa ottamalla niukan 29-26 (14-14) voiton Jyväskylä Jaguaareista. Ottelun hahmoina toimivat Jaguaarien pelinrakentaja Ryan Rufener ja Roostersin keskushyökkääjä Nathan Connor, jotka molemmat juoksivat kolme maalia joukkueilleen. Ottelun parhaimpiin kuului myös Roostersin linjamies Mark Shantz, joka blokeillaan teki hyvin tilaa Jaguaari-puolustukseen.

Roosters aloitti ottelun pisteiden teon heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla. Sekä pelinrakentaja Petrus Penkin heitoilla että Connorin juoksuilla joukkue eteni läpi kentän ennen kuin Connor päätti hyökkäysvuoron 3 jaardin TD juoksullaan. Potkaisijan tehtäviä hoiteleva Kalle Karppinen potkaisi lisäpisteen sisään siirtäen Roostersin 7-0 johtoon. Jaguaarien vastausta ei tarvinnut odottaa kauaa. Keskushyökkääjä Leskisen ja Rufenerin juoksuilla joukkue tuli nopeasti kentän poikki ja tasoitti pelin Rufenerin 16 jaardin juoksulla ja Pertti Taskisen lisäpistepotkulla. Roostersin seuraava hyökkäysvuoro eteni tasaisesti kohti Jaguaarien maalialuetta, mutta 9-jaardin päässä maalista iski seinä vastaan. Ensin Jaguaaripuolustus onnistui säkittämään Penkin ja heti perään rangaistus siirsi joukkuetta taaksepäin, ennen kuin pallo putosi maahan kesken hyökkäyksen ja ahnaat Jaguaarit peittivät sen.

Leskisen juoksuilla Jaguaarit eteni nopeasti kohti Roosters maalia ja siirtyi johtoon Rufenerin 4-jaardin juoksulla. Taskinen lisäsi vierasjohdoksi 7-14 lisäpistepotkulla. Roosters tasoitti pelin jälleen seuraavalla hyökkäysvuorolla. Connor teki toisen maalinsa 3-jaardin juoksulla ja Karppisen kenkä tasoitti tilanteeksi 14-14, joka jäi myös puoliaikatulokseksi.

Kolmannella neljänneksellä joukkueet vaihtoivat hyökkäysvuoroja kahteen otteeseen ennen kuin Jaguaarien onnistui siirtyä jälleen johtoon. Neljänneksen loppupuolella Rufener juoksi illan kolmannen maalinsa 12-jaardin juoksulla. Taskisen lisäpiste suuntautui tällä kertaa tolppien ulkopuolelle ja Jaguaarien johto oli 14-20. Johto säilyikin aina neljännen neljänneksen puolelle ennen kuin Roosters eteni nopeasti Kivisaaren kiinniotolla ja kahdella Connorin juoksulla Jaguaarien maalialueelle. Tälläkin kertaa Connorin maali syntyi 3-jaardin juoksulla. Karppinen jatkoi varmoja potkujaan ja siirsi Roostersin 21-20 johtoon kun peliä oli jäljellä 6:42. Jaguaarit eivät tästä kuitenkaan lannistuneet. Rufener tavoitti heitoillaan kaksi kertaa Michael Salernon ja kun Leskisen juoksut upposivat hyvin Roosters puolustukseen siirtyi Jaguaarit taas johtoon. Pelikellon näyttäessä 3:20 Leskinen teki numeroiksi 21-26 11-jaardin juoksulla. Lisäpisteyritystä Jaguaarit yritti saada sisään pelaamalla, mutta Rufenerin heitto ei tällä kertaa tavoittanut laitahyökkääjiä.

Pelin lopusta syntyikin todellinen jännitys näytelmä. Roosters eteni Penkin heitoilla ja Connorin juoksuilla kohti vieraiden maalialuetta. Jaguaaripuolustus hermoili hieman ja otti hyökkäysvuorossa kolme rangaistusta, joista kaksi johti Roostersin ensimmäisiin yrityksiin. Roosters joutui kuitenkin todella tiukan paikan eteen, kun se oli 4 jaardin päässä Jaguaarimaalista. Neljäs ja 2 tilanteessa Penkki yllätti kaikki valitsemalla heittopelin koko yleisön odottaessa Connorin juoksua. Penkin heitto kuitenkin tavoitti laitahyökkääjä Torsten Malmin maalialueelta ja Roosters otti 27-26 johdon. Lisäpistepelissä Penkki tavoitti vuorostaan Kivisaaren maalialueelta ja Roosters johti 29-26, kun peliä oli jäljellä 43 sekunttia. Jaguaarit tuli vielä kerran voimalla kohti Roostersin maalia. Tällä kertaa oli Roostersin puolustuksen vuoro hermoilla ja yhdellä onnistuneella heitolla ja kolmella rangaistuksella joukkue eteni 28-jaardin päähän Roostersin maalista. Peliajan umpeutuessa Rufenerin heitto putosi kuitenkin hyökkääjän hyppysistä Roosters puolustajien taklatessa kiinniottajaa ja Roostersin 29-26 voitto varmistui.